eur:
389.41
usd:
361.5
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook

Évtizedek után méltó otthont kap a legendás magyar kosárlabdacsapat

A háromszoros bajnok Körmend az 1980-as évek óta egy iskolai tornateremben játssza hazai mérkőzéseit.

A magyar férfi kosárlabda egyik legsikeresebb csapata a Körmend, de a klubnak, amely évtizedek óta a magyar bajnokság élgárdája, háromszor aranyérmes is volt, eddig nem volt méltó otthona. A körmendi városi sportcsarnokot ugyanis a szomszédos általános iskola tornatermeként kezdték építeni 1975-ben. Azóta folyamatosan bővítgették, de mindig jóval több szurkoló lett volna kíváncsi a rangadókra, mint ahányan befértek a terembe.

Most azonban az Építési és Közlekedési Minisztérium a TED-en kihirdette az új körmendi sportcsarnok építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatásaira szóló közbeszerzést. A felhívás alapján egy multifunkciós sportcsarnok engedélyezési és kiviteli tervdokumentációját kell majd elkészíteni – írja a magyarepitok.hu.

A közbeszerzésből az is kiderül, hogy

a leendő helyszín egy jól megközelíthető, volt téglagyári terület, a projekt így barnamezős beruházásnak minősül.

A sportcsarnok edzőpályái funkciójukat tekintve kosárlabda, vívás, futsal, kick-boksz, birkózás és egyéb helyi sporttevékenységek számára biztosítanak majd helyet. A csarnoképülethez többek közt egy 3000 férőhelyes nézőtér tartozik majd, valamint egy sportolói és egy közönség előtt is nyitva álló konditerem.

A csarnoképülethez kapcsolódik majd, de külön egységként jön létre az edzőközpont. Szabadtéren két kosárlabdapálya épül a tervek szerint, a pályák mellett street workout edzőgépek telepítése is tervezett. A komplexumhoz parkolót és autóbusz-megállóhelyet is építenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×