eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Magyar Labdarúgó Szövetség

Kórházba került a Vasas válogatott legendája

Múlt héten ünnepelte 75. születésnapját, akkor még minden rendben volt, szerdán azonban jött a baj.

Sztrókgyanúval kórházba került Müller Sándor, a Vasas korábbi labdarúgója, aki otthonában lett rosszul. A 17-szeres magyar válogatott futballistát rázta a hideg, hányt, majd elhomályosult előtte a világ – közölte a Sportal.

Az 1982-es világbajnokságon 2 mérkőzésen pályára lépő Müller Sándor sokat betegeskedett az elmúlt években, korábban agyvérzése és szívműtétje is volt.

A magyar bajnok és Közép-európai Kupa-győztes korábbi labdarúgó múlt héten, szeptember 21-én ünnepelte a 75. születésnapját, felesége elmondása szerint akkor még jókedvű volt, két nappal ezelőtt viszont már panaszkodni kezdett. Nem tudott beszélni és mozogni sem, ami már korábban is előfordult vele. A feleség azonnal hívta a mentőket, de hiába várta őket, így egy órával később újra telefonált nekik.

„Két óra múlva érkezett meg az esetkocsi, a magatehetetlen Sanyit hordágyra tették, meg sem álltak vele a kórházig”

– elevenítette fel a történteket Müller Sándor neje a lapnak.

A Belgiumban és Spanyolországban is légióskodó egykori játékos csütörtök délután már nyilatkozott is a Sportalnak, de a hangja még nagyon gyenge volt. „Nagyon megijedtem. A CT eredménye még nincs meg, de azt elmondták az orvosok, hogy orbáncom van a csonkolt lábamon” – mondta Müller Sándor, akinek súlyos cukorbetegség következményeként tavaly levágták a jobb lábán a nagy ujját. „Még szerencse, hogy nem térdből csonkolták a lábam. Ha nincs dr. Schmal Ferenc, a János Kórház kitűnő sebésze, és az ő lelkiismeretes munkája, segítsége, akkor levágják a lábam” – nyilatkozta korábban szintén a Sportalnak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője reagált azokra kritikákra, hogy túl későn érkeztek ki a mentők a Vasas legendájához. Mint mondta, a hívást már az első pillanatban rögzítették, de az otthonában, felügyelet mellett tartózkodó betegnél fokozatosan kialakult tünetek (gyengeség, hőemelkedés, hányás)

nem indokolták a rohamkocsi kiküldését.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint ezt a helyszíni kivizsgálás eredményei is igazolták. „A beteget a mentők ellátás után éber, stabil állapotban szállították kór­házba” – jegyezte meg a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×