eur:
389.3
usd:
362.64
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Elektromos rásegítésű kerékpárok az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. A társaságcsoport a Hellovelo Zrt.-vel közösen elindította munkavállalói számára pilot projektjét, amelynek keretében kezdetben ötven elektromos bicikli bevonásával vizsgálja a kerékpárok munkáltatói juttatásként való alkalmazhatóságát, arra ösztönözve a dolgozókat, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkahelyükre.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Újabb e-bringás programot indít a kormány

Tekerj Itthon e-bringákon! - elnevezéssel az elektromos kerékpározást népszerűsítő programot indít útjára az aktív Magyarországért felelős államtitkárság.

A program keretében 220 elektromos rásegítéssel működő kerékpárt szereztek be az aktív Magyarország kormánybiztosság támogatásával, amelyeket az ország 9 pontjára osztottak el - közölte Révész Máriusz. A biciklik olyan területeken, például a Zselicben, a Csereháton és a Kelet-Bükkben is elérhetőek, amelyek eddig kevésbé voltak felkapottak a túrázók körében - tette hozzá.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy egyfajta forradalom zajlik a kerékpározás területén az elektromos rásegítéssel működő kerékpárok terjedésével. Ezek azért lehetnek hasznosak, mert lehetővé teszik a túrázást az idősebbek, illetve azok számára is akik kevésbé vannak jó kondícióban.

Közlése szerint az érdeklődők az ebringatura.hu című honlapon foglalhatnak kerékpárokat és lehetőség nyílik vezetett túrákon való részvételre is.

A következő egy hónapban újabb három kölcsönzési pontot kívánnak létrehozni az országban

- mondta Révész Máriusz.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2021-ben, a Pilis-Dunakanyar Szövetséggel készítettek egy térségi közvéleménykutatást, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy a térség lakói milyen fejlesztéseket tartanak a legfontosabbnak.

A felmérésnek az lett az eredménye, hogy a közlekedés fejlesztése után másodikként, a szabadidő aktív eltöltésére lehetőséget biztosító turisztikai fejlesztéseket tartják a legfontosabbnak a térségben élők. Ezért is öröm számára a most megvalósult fejlesztés - fűzte hozzá.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a társaság, amely az ország leglátogatottabb erdőterületét kezeli, már 2016-ban az élére állt a kerékpáros turizmus fejlesztésének és 350 kilométernyi kerékpáros túrautat jelöltek ki a területen. Most ez bővül azzal, hogy Visegrádon és Dömörkapun is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok kölcsönzésére - mondta a vezérigazgat

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×