eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A magyar csapat ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Tíz százalékkal javultak a magyar válogatott kijutási esélyei az Eb-re

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az Európa-bajnoki selejtezők júniusi mérkőzései után a magyar labdarúgó-válogatottnak 90 százalék esélye van arra, hogy egyenes ágon kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

A cég legutóbb múlt hétfőn prognosztizált, akkor Marco Rossi együttesének – amely azóta négy pontot szerzett a montenegrói döntetlennel, illetve a vendég litvánok legyőzésével – 80 százalék esélyt adott.

Az előrejelzés szerint a negyedik forduló után a portugálok (99,8 százalék) és a franciák (99,7) kijutása már szinte biztos, de nyolc másik válogatottnak - a magyarok mellett a csoporttárs szerb (96), továbbá az angol (99), a skót (98), a svájci (98), a belga (97), a horvát (95) és a cseh (93) - is legalább 90 százalék az esélye. További négy csapat - a spanyol (89), az osztrák (89), a török (87) és a dán (81) - legalább 80 százalékon áll abban a tekintetben, hogy a csoportjában az első vagy a második helyen végez.

Az elmúlt egy hét legnagyobb nyertese a török együttes, amely hat pontot szerzett, s ezzel 39-ről 87 százalékra nőtt az esélye az egyenes ági kijutásra, a legnagyobb vesztes pedig Lengyelország, amely 88-ról 63 százalékra esett vissza.

A legtöbb csoportban félidejüknél tartanak a küzdelmek, az elemzés alapján most a következő húsz csapatnak van a legnagyobb esélye az Eb-kvalifikációra: Portugália, Franciaország, Anglia, Skócia, Svájc, Belgium, Szerbia, Horvátország, Csehország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Ausztria, Törökország, Dánia, Hollandia, Szlovákia, Románia, Finnország, Lengyelország és a címvédő Olaszország.

A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pedig pótselejtezőn talál gazdára.

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 18:07
×
×
×
×