eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság megbízott főtitkára beszédet mond az Olimpia Éjszakája elnevezésű rendezvényen Budapesten 2017. június 23-án.MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Olimpia Napja: bajnokok mutatnak utat a Városligetben

Nemzetközi kezdeményezésre június 23-án a megrendezik az Olimpia Napját. Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elmondta: a program célja a mozgás népszerűsítése.

"Látjuk az elmúlt 40-50 évben, hogy az emberek egyre kevesebbet mozognak. Sajnálatos módon a fiatalok körében ez a trend még megerősödni látszik, és ők már ezt viszik magukkal az életbe, és olyan egészségi állapot felé rohanunk ezzel, amely nem túl szívderítő" – mondta az InfoRádióban Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Az olimpiai bajnok öttusázó úgy véli, a legegyszerűbb módja a változásnak, ha mindenki egy picit elkezd változtatni az életmódján. Az Olimpia Napja csak egy nap, de szeretnének az összes többire iránymutatást adni, hogy a sport mindenkinek nagyon fontos, mert egészséget, azon keresztül jókedvet ad, és nemcsak a munkához, hanem általában az élethez is hozzátesz.

Az eseményt június 23-án rendezik a Városligetben,

ahol próbálnak olyan egyszerű mozgásformákat bemutatni, amelyeket egyedül is meg lehet próbálni egy kisebb, sportolásra alkalmas területen. A labdarúgás örök emlék és lehetőség mindenkinek, de ezen túl vannak olyan mozgásformák az egyszerű tornától, a nyújtás-lazításon, az úszáson keresztül a futásig amihez nem kell nagyon sok pénzért bérleteket vásárolni.

Erre hívják fel majd a figyelmet azok az olimpiai bajnokok, akik ezekhez a sportágakhoz kötődőnek: vívók, kajakozók, birkózók, öttusázók. "Olyan fantasztikus emberekkel találkozhatunk, akik példája egyértelműen bizonyítja, hogy

a sport az élet napos oldalát hozza el az életünkbe."

Már maga a mozgás melletti döntés sokat számít abban, hogy érdemi életminőség-javulást tapasztaljunk, de ezt tetteknek is kell követnie. Ez nem azt jeleni, hogy hirtelen kell belevágni, ha nulláról indulunk, és naponta elkezdünk sétálni, kocogni 20-30 percet párszor egy héten, akkor az már nagyon jó dolog.

"Az a lényeg, hogy úgy fokozzuk ezt az időtartamot, ahogy a lelkünknek jól esik, a testünk pedig elbírja" – mondta Fábián László. Hozzátette: ha rendszerezzük a napi 20-30 perc sportolást, egy éven belül látványos következményei lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×