eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
19 April 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Champions League, Bayern Munich - Manchester City, knockout round, quarterfinals, second leg at Allianz Arena, Munich coach Thomas Tuchel stands during the pre-match interview. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Sven Hoppe/picture alliance/Getty Images

Bejelentés - Lőw Zsolt és főnöke marad a Bayern edzőpárosa

Épphogy megszerzett bajnoki cím ide, elbocsátások sora oda, kitöltheti 2025 nyaráig szóló szerződését Thomas Tuchel és hűséges magyar társa.

Thomas Tuchel marad a vezetőedző a következő idényben is, Karl-Heinz Rummenigge pedig visszatér a labdarúgóklub irányításába - jelentette be sajtótájékoztatón Herbert Hainer az egymás utáni 11. bajnoki címét szombaton drámai körülmények között begyűjtő Bayern München elnöke.

"Thomas Tuchel teljes mértékben meggyőzött minket, ő az egyik legjobb edző Európában" - hangsúlyozta Hainer, hozzátéve: egyáltalán nem gondolnak arra, hogy megváljanak a március végén érkezett trénertől. Tuchelnek - akinek a másodedzője Lőw Zsolt - a szerződése 2025 nyaráig szól.

A 33. bajnoki cím megszerzése után a Bayern München bejelentette, hogy menesztették Oliver Kahn vezérigazgatót és Hasan Salihamidzic sportigazgatót. Előbbi helyét az 55 éves Jan-Christian Dreesen veszi át, aki már tíz éve dolgozik a klubnál.

Hainer a vasárnapi sajtótájékoztatón elárulta, Kahnnal nem sikerült közös megegyezésre jutniuk, ezért nem engedték neki, hogy elutazzon az utolsó bajnoki mérkőzésre Kölnbe. A klubelnök egyúttal jelezte, hogy Karl-Heinz Rummenigge, aki 2022 és 2021 között ügyvezető elnök volt, ott lesz a felügyelőbizottság keddi ülésén.

A müncheni sztáregyüttes szombaton a kölni 2-1-es győzelmével és jobb gólkülönbségének köszönhetően nyerte meg a bajnoki címet, miután közvetlen riválisa, a Borussia Dortmund csak 2-2-es döntetlent játszott otthon a Mainz-cal.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×