eur:
392.94
usd:
366.85
bux:
66164.92
2024. április 25. csütörtök Márk
19 April 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Champions League, Bayern Munich - Manchester City, knockout round, quarterfinals, second leg at Allianz Arena, Munich coach Thomas Tuchel stands during the pre-match interview. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Sven Hoppe/picture alliance/Getty Images

Bejelentés - Lőw Zsolt és főnöke marad a Bayern edzőpárosa

Épphogy megszerzett bajnoki cím ide, elbocsátások sora oda, kitöltheti 2025 nyaráig szóló szerződését Thomas Tuchel és hűséges magyar társa.

Thomas Tuchel marad a vezetőedző a következő idényben is, Karl-Heinz Rummenigge pedig visszatér a labdarúgóklub irányításába - jelentette be sajtótájékoztatón Herbert Hainer az egymás utáni 11. bajnoki címét szombaton drámai körülmények között begyűjtő Bayern München elnöke.

"Thomas Tuchel teljes mértékben meggyőzött minket, ő az egyik legjobb edző Európában" - hangsúlyozta Hainer, hozzátéve: egyáltalán nem gondolnak arra, hogy megváljanak a március végén érkezett trénertől. Tuchelnek - akinek a másodedzője Lőw Zsolt - a szerződése 2025 nyaráig szól.

A 33. bajnoki cím megszerzése után a Bayern München bejelentette, hogy menesztették Oliver Kahn vezérigazgatót és Hasan Salihamidzic sportigazgatót. Előbbi helyét az 55 éves Jan-Christian Dreesen veszi át, aki már tíz éve dolgozik a klubnál.

Hainer a vasárnapi sajtótájékoztatón elárulta, Kahnnal nem sikerült közös megegyezésre jutniuk, ezért nem engedték neki, hogy elutazzon az utolsó bajnoki mérkőzésre Kölnbe. A klubelnök egyúttal jelezte, hogy Karl-Heinz Rummenigge, aki 2022 és 2021 között ügyvezető elnök volt, ott lesz a felügyelőbizottság keddi ülésén.

A müncheni sztáregyüttes szombaton a kölni 2-1-es győzelmével és jobb gólkülönbségének köszönhetően nyerte meg a bajnoki címet, miután közvetlen riválisa, a Borussia Dortmund csak 2-2-es döntetlent játszott otthon a Mainz-cal.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Heves tüntetésekhez vezetett Örményországban, hogy az ország vezetése úgy döntött, négy falut visszaad a szomszédos Azerbajdzsánnak, melyeket még a két ország között a Szovjetunió felbomlása idején kitört első hegyi-karabahi háborúban szállt meg. Jereván békeszerződésre törekszik a nála katonailag sokkal erősebb Azerbajdzsánnal, ennek érdekében megkezdték a határok pontos kijelölését. A béketörekvések ellenére a retorika sokszor még mindig háborús, az örmény lakosság pedig egyre jobban tart attól, hogy a szomszédos ország támadást indíthat ellenük. Az orosz békefenntartók eközben kivonultak Hegyi-Karabahból, így most már csak Azerbajdzsánon és Örményországon múlik, mihez kezdenek egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×