eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Frank Lampard visszavonult angol labdarúgó, az angol első osztálybeli Chelsea legendás játékosa sajtótájékoztatót tart a londoni Stamford Bridge stadionban 2019. július 4-én. A londoni klub három évre szerződtette vezetőedzőjének a 41 éves szakembert, aki a Juventushoz távozó olasz Maurizo Sarrit váltja.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Rekordot ír a Chelsea ma a Bernabéuban

A Real Madrid és a Chelsea jó ismerősként néz majd szembe egymással a Bajnokok Ligája ma esti mérkőzésén a Bernabéuban. A két gárda az előző két sorozatban is találkozott egymással. De nézzünk a mindent tudó varázsgömb mélyére: talán nem is olyan jó ismerősök.

A Marca is azt rögzítette az egyik felvezető anyagában, hogy ez már nem az a Chelsea, amelyikkel a kevesebbet változtató Real Madrid randevúzott a 2021-es elődöntőben, illetve a 2022-es negyeddöntőben.

2021. április 27-én az azóta már a Bayern Münchent irányító Thomas Tuchel dirigálta a Kékeket, akik az Alfredo Di Stéfano Stadionban 1-1-re végeztek, majd a visszavágót megnyerve 3-1-es összesítéssel bejutottak a döntőbe. Az akkori szereplőik közül Rüdiger (már a Real Madrid játékosa!), Werner, Christensen, Jorginho biztosan nem kap szerepet, Édouard Mendy minden bizonnyal a padon ül majd. A Real Madrid akkori játékosai közül Marcelo, Varane és Casemiro nem játszik ma este biztosan.

Egy évvel később, akárcsak most, a negyeddöntőben találkozott a két gárda. Különleges, hogy Madridban napra pontosan egy éve, április 12-én találkoztak, immár a Bernabéuban. A Real az első meccset megnyerte a Stamford Bridge-en 3-1-re, ezért szinte biztosra mehetett, de a Chelsea az idény egyik legjobb játékával rukkolt ki. A 80. percben 3-0-ra vezetett, csoda volt készülőben. Ám akkor a két perccel korábban Casemiro helyére beálló Rodrygo szépített, majd a kétszer tizenöt perces hosszabbításban Karim Benzema is belőtte a szokásos gólját, így 5-4-es összesítéssel a spanyolok léptek egyet tovább, az elődöntőbe.

Annak mérkőzésnek a szereplői közül Marcos Alonso, a gólt is szerző Rüdiger és Werner biztosan nem lesz ott a Chelsea-ben. Egy hete még azt írtuk volna, hogy Thiago Silva, César Azpilicueta és Ngolo Kanté sem, de előbbi kettő hétfőn már edzett a csapattal, szerepel a keretben a nevük, miként a francia világbajnoké is, aki hét hónapos kihagyás után készül a BL-visszatérésre. Ehhez az első lépést a hétvégén azzal tette meg, hogy a Wolverhampton elleni bajnokin ott ült a padon.

A már említett bő keretben nyolc (!) olyan futballista szerepel, aki a tavalyi mérkőzések idején még nem volt a Chelsea tagja, de most esélyes akár a kezdő tizenegybe kerülésre is: Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella, Wesley Fofana, Enzo Fernandez, Denis Zakaria, Joao Felix, Mihailo Mudrik, Raheem Sterling. Öten valószínűleg tényleg kezdenek.

A londoni Kékek a legutóbbi négy tétmérkőzésükön nyeretlenek maradtak, a legutóbbi hármon gólt sem szereztek. Közben menesztette a vezérkar Graham Pottert, néhány napos pauza után Frank Lampard kapott felkérést arra, hogy az idény végéig vezesse a csapatot. A Chelsea ezzel fura rekordot ír majd: a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásában három menedzser is dirigálta-dirigálja a csapatot: Thomas Tuchel, Graham Potter és Frank Lampard.

A Kékek várható összeállítása: Kepa – James, Fofana, Koulibaly, Chilwell – Enzo Fernandez, Kanté, Kovacic, Sterling – Havertz, Joao Félix.

A Real Madrid várható tizenegye: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Valverde, Modric, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×