eur:
390.27
usd:
365.29
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Szilágyi Áron kardvívó a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én. A küldöttség július 15-én kel útra a japán főváros felé a szövetségi kapitányt helyettesítő sportigazgató, Boczkó Gábor vezetésével. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Exkluzív interjú - Sérülten is versenyez most Szilágyi Áron

Férfi kardozóink a nagy hagyományú varsói világkupán indulnak a hét végén. Ott lesz a válogatottban a magyar vívás legnagyobb klasszisa, Szilágyi Áron is. A háromszoros olimpiai bajnok a novemberi, orleans-i férfi kard Grand Prix-n versenyzett legutóbb, amit meg is nyert.

Szilágyi Áron hetek óta készül, hogy minél jobb formában vághasson neki a rá váró versenyeknek, jelesül a varsói, a padovai és a budapesti világkupának. A háromszoros egyéni olimpiai bajnok kardvívó évek óta sarokfájdalmakkal küzd, de mint mondja, a lényeg, hogy ne hátráltassa őt abban, hogy a versenyeken száz százalékosan szerepelhessen. Mindazonáltal úgy véli, jól halad a felkészüléssel, és nagyon várja a következő megmérettetéseket, nem elfelejtve azt, hogy áprilistól kvalifikációs időszak veszi kezdetét. „Nincs már olyan messze a júniusi Európa-bajnokság vagy a júliusi vb, úgyhogy közelednek a célok” – fogalmazott.

A sarokproblémáit illetően elmondta, hogy már számtalan féle kezelési technikát kipróbált, legújabban a röntgensugárzás-kezelésben bízott, amellett hogy konzervatív kezeléseket is kap, például gyógytornamasszázst, de egyelőre semmi nem bizonyult teljes értékű megoldásnak, de nem adják fel és folyamatosan dolgoznak a problémán. Megjegyezte, már azzal elégedett lenne, ha a felkészülését ettől függetlenül maradéktalanul el tudná végezni mind a világbajnokságra, mind majd a párizsi olimpiára.

Azt is elárulta, hogy

a probléma 6-7 évvel ezelőtt, egy edzésen jelentkezett, amikor egyszer csak egy szúró fájdalmat érzett, ami után nem is tudott lábra állni.

Azóta hol intenzívebben, hol kevésbé meg-megjelenik a fájdalom, de nyilván, amikor folyamatos sorozatterhelésnek van kitéve a sarka, akkor sokkal érzékenyebbé válik. Ezért bele kell venni a felkészülésbe azt is, hogy ezzel foglalkozni kell – tette hozzá Szilágyi Áron.

A párizsi ötkarikás játékokkal kapcsolatban emlékeztetett, a kvalifikáció áprilissal veszi kezdetét. Három állomáson, a madridi csapatvilágkupán, az Eb-n és a vb-n lesz lehetősége a magyar kardcsapatnak, ami jelenleg második a világranglistán, hogy pontokat szerezzen. Szilágyi Áron nagyon reméli, hogy a júliusi világbajnokság után már annyi pontjuk lesz, amivel nagyon magabiztosan, félig a zsebükben tudva a kvótát vágnak neki a következő szezonnak. Emellett természetesen az egyéni célok is hasonlóan fontosak – mondta.

A karvívó nem tagadta, hogy a csapat olimpiai bajnoki cím megnyerése nagyon motiváló, ösztönző a számára, hogy azt „a srácokkal begyűjtsék, megszerezzék”. Tokióban bronzérmet nyertek, aminek másfél év távlatából már nagyon tud örülni, és büszke is rá, de valóban komoly cél, hogy ezt az érmet Párizsban akár fényesebbre csiszolják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×