eur:
394.93
usd:
363.22
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A veszprémi Kentin Mahé (k), valamint Henrik Jakobsen (j) és Lukas Lindhard Jorgensen, a dán csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 11. fordulójában játszott Telekom Veszprém - GOG mérkőzésen a Veszprém Arénában 2023. február 8-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

A dán bajnok egy góllal nyert Veszprémben

A Telekom Veszprém házigazdaként 37-36-ra kikapott a dán GOG csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

A hazaiak keretéből Omar Jahja hiányzott, a szerdán igazolt francia olimpiai és világbajnok Nedim Remili pedig még nem léphet pályára új csapatában. A meccs egyik pikantériája az volt, hogy egymás ellen játszott a január végén ismét világbajnoki címet nyert dán válogatott két klasszisa, Simon Pytlick és Rasmus Lauge Schmidt. Előbbit az egész torna legértékesebb játékosának választották, utóbbi - a Veszprém csapatkapitánya - pedig tíz gólt lőtt a franciák elleni döntőben.

A vendégek öt perc alatt elléptek 4-0-ra, ezért Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért. Ennek hatására a házigazdák a 13. percben egyenlítettek, majd a mérkőzés harmadánál átvették a vezetést. A GOG továbbra is gyorsan, tetszetősen és kevés hibával kézilabdázott, de immár a bakonyiak is így teljesítettek. Védekezésben egyik csapat sem remekelt, a támadójáték viszont mindkét oldalon látványos és hatékony volt. A Veszprém időközben sérülés miatt elveszítette Laugét.

A szünetben a Magyar Kupa címvédője vezetett két találattal, ami ahhoz képest meglepő volt, hogy a dánok hat, a hazaiak viszont tíz lövést rontottak az első félidőben.

A második felvonást is sokkal jobban kezdte a GOG, előbb visszavette a vezetést, majd 28-24-re elhúzott. Momir Ilic előbb létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, majd időt kért, és bár csapata igyekezett megtörni az ellenfél lendületét, de ekkor sokat hibázott. Ahogyan az első, úgy a második félidőben is sikerült mínusz négyről egyenlíteniük a bakonyiaknak, de a hibákat kihasználva a dán bajnok megint hárommal vezetett, és ekkor már csak négy és fél perc volt hátra.

A hazaiak két percen belül megint egyenlítettek, azonban az utolsó két percben csak a GOG talált be, így visszavágott a magyar együttesnek az októberi, dániai vereségért.

Petar Nenadic nyolc, Jehia el-Dera öt gólt lőtt, Vladimir Cupara tíz labdát védett a veszprémieknél. A túloldalon Emil Madsen és Jerry Tollbring nyolc-nyolc, Lukas Jörgensen hét találattal, Tobias Thulin 16 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat negyedik egymás elleni tétmérkőzésén három veszprémi siker után először nyert a GOG.

A Veszprém csoportjában a Paris Saint-Germain 33-30-ra győzött a PPD Zagreb otthonában. A horvátoknál Leimeter Csaba egy, a franciáknál Máthé Dominik négy gólt dobott.

A négy győzelemmel és hat vereséggel csoportja ötödik helyén álló Szeged csütörtökön a dán Aalborg HB vendége lesz, a hét sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel rendelkező - csoportjában második helyezett - Veszprém pedig jövő csütörtökön a német SC Magdeburg vendége lesz a BL csoportkörében. Az egyenes kieséses szakaszba az első hat helyezett jut.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×