eur:
390.67
usd:
368.82
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Nyitókép: YouTube/Município da Nazaré

Nem bírt egy hullámmal, odaveszett a brazil szörfös legenda

Egy hullám tetején állt le Marcio Freire szíve a portugáliai Nazaréban, az óriáshullám-rajongók paradicsomában.

A 47 éves férfi az Atlanti-óceánban szörfözött a hatalmas törőhullámairól ismert Praia do Norte strandon, amikor felbukott egy hullámon, és leállt a szíve és a légzése. Az újraélesztési kísérletek sikertelenül végződtek – közölték a portugál hatóságok.

Médiaértesülések szerint Marcio Freire tapasztalt szörfös, az óriáshullámok specialistája volt, és egy szörfözésről szóló dokumentumfilmben is szerepelt.

A szörfös az úgynevezett tow-in technikát gyakorolta, amelynek során a hullámlovas egy jármű – jetski vagy akár helikopter – segítségével jut fel az emberi erővel elérhetetlen hullámok tetejére.

A Lisszabontól száz kilométerre északra fekvő Nazaréban rendezik minden évben a világ egyik leginkább várt szörfeseményét, ahol a legjobb hullámlovasok csapnak össze egymással. Itt állította fel világrekordját Sebastian Steudtner német szörfös, aki meglovagolt egy 26,21 méteres óriáshullámot.

Ekkora hullámokról van szó, a videót Nazaré önkormányzata készítette két éve:

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Borongós volt a hangulat hétfőn a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon részben a nehézségeket jelző német Ifo-index miatt, amire az euró tovább süllyedt, majd délután az EKB-elnök szavaira újabb ütést kapott az euró és féléves mélypontra bukott a dollárral szemben. Idehaza a forint folytatta a vesszőfutását, amelyet a költségvetési deficit megemelése és az EU-pénzek folyósítása körüli piaci aggodalmak táplálnak, és az euró napközben háromszor is 392-ig ugrott, majd rendre visszapattant. A dollár lendülete miatt vele szemben féléves mélypontra bukott a forint 370-es árfolyamszint mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×