eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
MILAN, ITALY - NOVEMBER 24: Edin Dzeko of FC Internazionale heads in his second goal to give the side a 2-0 lead during the UEFA Champions League group D match between FC Internazionale and Shakhtar Donetsk at Giuseppe Meazza Stadium on November 24, 2021 in Milan, Italy. (Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)
Nyitókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Újra nyílt az olasz bajnokság

A Serie A, az olasz labdarúgó-élvonal első 2023-as fordulójában az Internazionale Edin Dzeko góljával 1-0-ra legyőzte az eddig veretlen, fölényesen vezető Napolit. Mindhárom nagy olasz sportnapilap úgy véli, hogy ismét nyílt lett a bajnoki cím kérdése.

Az előző ősszel a Napoli 15 bajnoki meccséből tizenhármat megnyert (két döntetlen mellett), így tekintélyes előnyre tett szert. Kulcsmérkőzésnek számított az Inter elleni ranhadó. Ám Dzeko góljával a fekete-kékek nyertek, így csökkent Luciano Spalletti csapatának előnye.

Dzekónak ez volt a huszadik bajnoki gólja az Interben, minden 35 éves kora után szerezte, ez klubrekord. Az elődök összesen jutottak ebben a korban tizenkilencig…

Miután a Milan nyert Salernóban 2-1-re, sőt, a nagy sorozatban lévő Juventus (hét bajnoki győzelem, kapott gól nélkül) is megszerezte a három pontot Arkadiusz Milik a 91. percben rúgott szabadrúgás-góljával, az üldözők közelítettek a nápolyiakhoz.

A 16. forduló után a Napolinak 41, a Milannak 36, a Juventusnak 34, az Internek 33 pontja van. A listavezető vasárnap a Sampdoriához látogat, majd 13-án, a Maradonáról elnevezett stadionban a Juventust fogadja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×