eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A szerb Novak Djokovic, miután győzött a brit Cameron Norrie ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében 2022. július 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant

Meggondolta magát Ausztrália Novak Djokovic ügyében

Eltekintenek attól, hogy három évre kitiltsák az országból azt követően, hogy 2022 januárjában elutasították kérelmét - akkoriban megkövetelték a koronavírus elleni oltást, amivel a sportoló nem rendelkezik.

Andrew Giles bevándorlási miniszter a The Guardian információi szerint felülvizsgálta és megváltoztatta az előző ausztrál kormány döntését, így nem tiltják el három évre az ausztrál vízum megszerzésétől a szerb teniszezőt.

2022 januárjában az akkori kormány nem fogadta el a játékostól az országba való belépésre jogosító iratként a koronavíruson való átesettségét igazoló papírokat, így Djokovic oltatlanként nem léphetett Ausztrália területére és nem tudott elindulni az Australian Openen sem.

Alex Hawke akkori bevándorlási miniszter indoklása szerint Djokovic országban való tartózkodása az oltásellenes mozgalmat erősítette volna, ezáltal nyugtalanságot okozott volna az országban.

Így, a huzavona végén, néhány nappal a tenisztorna kezdete előtt kitoloncolták az országból.

Ausztrália azóta már nem követeli meg a koronavírus elleni oltás felvételét a területére belépőktől.

A korábbi világelső, aki kilencszer nyerte meg az Australian Opent, jelenleg egy torinói tenisztornán tartózkodik. Azt mondta az őt hétfő este faggató újságíróknak, hogy még nem tájékoztatta semmiről Ausztrália.

"Várunk. Kommunikálnak az ausztrál kormánnyal. Egyelőre csak ennyit mondhatok" - fogalmazott

Korábban az Australian Open igazgatója, Craig Tiley optimizmusát fejezte ki, hogy a szerb teniszcsillagot beengedik Ausztráliába versenyezni.

"Mindenki az átlagos vízumfolyamaton megy keresztül, nincsen kiemelt bánásmód senki számára.

Minden az ausztrál kormányon bukik vagy áll:

azt tudom, hogy Novak szeretne jönni. Szereti Ausztráliát és korábban szép sikerei voltak itt, de a bejelentés időzítése nem tőle függ. Ezt megérti és hajlandó együtt dolgozni a kormánnyal. Biztos vagyok abban, hogy sikerült megegyezniük" - fogalmazott Tiley.

Ahhoz, hogy a 21-szeres szerb GS-tornagyőztes ott lehessen Melbourne-ben, a vízum kiadásáról szóló dokumentumot Andrew Giles-nek, a nyáron kinevezett új ausztrál kormány bevándorlásügyi miniszterének kell aláírnia.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×