eur:
392.87
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Németh Nándor a 200 méteres férfi gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kényszerből úszott országos csúcsot Németh Nándor

100 m férfi gyorson szétúszás döntött a nyolcadik döntős kilétéről.

Németh Nándor 47.69 másodperccel új országos csúccsal megnyerte a 100 méter gyors döntőjéért rendezett szétúszást kedden este a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Az olimpiai nyolcadik helyezett magyar sportoló az elődöntőben az olasz Lorenzo Zazzerivel azonos, 47.96 másodperces eredménnyel lett holtversenyben nyolcadik, így az eredeti program végén a két versenyzőnek össze kellett csapnia egymással a szerdai fináléba kerülésért.

Komoly izgalmakra volt kilátás a szétúszásban, Németh azonban már a rajtból jobban jött el, majd folyamatosan növelte előnyét és nagy fölénnyel nyert. Ráadásul nem csupán az olasznál, hanem saját korábbi keddi idejénél, sőt a tokiói olimpia elődöntőjében úszott 47.81 másodperces országos rekordjánál is lényegesen gyorsabb volt.

"Kicsit megnehezítettem a saját dolgomat, mert ha ezt az időt megúszom már az elődöntőben, akkor erre nem lett volna szükség. Úgy voltam vele, hogy 2018 óta mindig döntős voltam ebben a számban, ezt nem szabad odaadnom" - mondta az M4 Sportnak a szétúszás után Németh.

A BVSC 22 éves versenyzője hozzátette, próbált erősebben kezdeni, aztán pedig "a hihetetlen közönség előtt nem tudott megállni".

"A döntőben bármi lehet, azon leszek, hogy a nyolcas pályáról meglepetést okozzak" - tekintett előre a fináléra Németh Nándor.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×