eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Märcz Tamás szövetségi kapitány (szemben, j2) magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, a Magyarország - Montenegró mérkőzésen a győri Aqua Sportközpont uszodájában 2022. január 18-án. A magyar férfi vízilabda-válogatott 14-9-re legyőzte a montenegrói csapatot idei első mérkőzésén.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Märcz Tamás már tudja, kiket visz a világbajnokságra

Esztétikailag a közönség jó vízilabdát fog látni, az eredmény, ami nagyon fontos, hogy mindig azt írják ki az eredményjelzőre, hogy mi nyertünk – mondta a budapesti vb-re készülő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Sokszor cikáznak a gondolataim, hogy mit tudunk még hozzátenni, hogy lehetünk még jobbak, ezek folyamatosan az álmaimban is beköszönnek. Azért nyugodt vagyok olyan szempontból, hogy szerintem mire elkezdjük a világbajnokságot, minden a helyére kerül" – mondta Märcz Tamás.

A budapesti világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint úgy lehet jobb a csapata, ha mindenki a saját képességei maximumát hozza. "Csapatként kell funkcionálnunk, egymást segítve kell játszanunk, nem feltétlenül elég az, hogy jó játékosaink vannak, hanem csapatban kell tudni együttműködni. Ez meglesz, bízom benne, hogy én is olyan játékosokat fogok összerakni, akik a legjobban együtt tudnak működni" – jelentette ki, és hozzátette, nincs idő a lazításra, arra, hogy hátrafelé nézegessenek. Úgy látja, a játékosokkal nincs gond, ők sem panaszkodnak, csupán néhány apróbb egészségügyi problémát kell megoldani, egyébként mindenki szeretne jól teljesíteni.

A korai vb-időpont miatt – Budapest beugróként vállalta el az idei esemény megrendezését a visszalépő Fukuoka helyett – rendkívül rövid a felkészülési idő, ráadásul a Bajnokok Ligája végjátékában szereplő vízilabdázók csak megkésve csatlakozhattak a válogatott keretéhez.

"Ha választanom kellett volna, azt választottam volna, hogy dolgozzon együtt az a húszfős keret, amelyet a legerősebbnek gondolok legalább a szokásos módon négy-hat hétig. Ez egy extrém helyzet, amihez természetesen minden európai nemzet alkalmazkodik, amelynek a játékosaik érdekeltek voltak a Bajnokok Ligájában" – mondta a szövetségi kapitány, és úgy gondolja, hogy a rövidebb közös munka ellenére a közönség nem fog rosszabb vízilabdát látni. "Esztétikailag szerintem körülbelül ugyanazt fogja adni, az eredmény, ami nagyon fontos, hogy többször azt írják ki az eredményjelzőre, hogy mi nyertünk, vagy inkább mindig" – tette hozzá.

A világbajnokságra 13 fős csapatot lehet nevezni, plusz két Covid-tartalékot. Märcz Tamás elárulta, hogy noha sok jó játékos alkotja a húszas keretet, a fejében már megvan a kiválasztottak névsora, de ez csak a jövő héten lesz végleges és nyilvános.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×