eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Players of CFR Cluj after CFR 1907 Cluj v. Farul Constanta, Romania Liga 1 - Casa Pariurilor disputed on Dr Constantin Radulescu Stadium, Cluj-Napoca, 1 May 2022 (Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Flaviu Buboi/NurPhoto/Getty Images

Zsinórban ötödször került Kolozsvárra a román bajnoki cím

Úgy tűnt, az utolsó forduló FCSB–CFR mérkőzése dönt az aranyéremről, de a kolozsváriak egy körrel hamarabb behozhatatlan előnyt szereztek, így nyolcadszor nyerték meg a sorozatot.

Sorozatban ötödször, összességében nyolcadszor nyerte meg a román labdarúgó-bajnokságot a kolozsvári CFR, miután az utolsó előtti fordulóban behozhatatlan előnyre tett szert.

A kolozsvári csapat hazai közönség előtt a tabella harmadik helyén álló CSU Craiovát győzte le 2-1-re, és ezzel négy ponttal ellépett a második a bukaresti FCSB-től.

A CFR már a 2. percben vezetést szerzett, aztán a második félidőben növelte az előnyét, ám a Craiova is betalált, így alakult ki a végeredmény.

A bajnokság rájátszásában a bukaresti FCSB két pontra megközelítette a CFR-t, és két fordulóval a vége előtt úgy tűnt, hogy az utolsó játéknapon rendezendő FCSB-CFR mérkőzés afféle bajnoki döntővé alakul. Ehhez azonban az kellett volna, hogy mindkét gárda nyer az utolsó előtti fordulóban. Azonban ez csak a kolozsváriaknak sikerült, a fővárosiak ugyanis szombat este csak döntetlent tudtak elérni a negyedik helyen álló Voluntari otthonában.

A vasárnap esti kolozsvári mérkőzés után a tomboló közönség berohant a gyepre, és negyedórába telt, míg sikerült kiüríteni és a díjátadásra előkészíteni a pályát.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×