eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Megvan a női vízilabda-válogatott vb-kerete

Huszonegy játékossal tervez a nyáron Bíró Attila, az olimpiai bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Lehet olyan játékos, aki az egész nyarat végig játssza, majd az eredmények, a teljesítmény eldönti, miként alakulnak az egyes tornákra benevezett csapataink.

A legfontosabb a hazai világbajnokság, erre készülünk, itt szeretnénk nagyot alkotni"

- mondta Bíró Attila. A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a szakember ebből a keretből nevezi meg a sorrendben a június közepén kezdődő hazai világbajnokságon, majd a világliga szuperdöntőjében, illetve az augusztus végén rajtoló spliti Európa-bajnokságon induló csapat tagjait.

Visszatér a keretbe az ebben az idényben remek teljesítményt nyújtott kapus, Gangl Edina, valamint a hozzá hasonlóan Görögországban légióskodó Parkes Rebecca. Peresztegi-Nagy Kinga, az UVSE tehetsége újoncként kapott meghívót. A válogatott szerdán megkezdte felkészülését a világbajnokságra - ezúttal Erdélyben tart edzőtábort. Klubelfoglaltságok miatt még nem teljes a keret, de a játékosok többsége buszra szállt reggel, és Debrecen érintésével indult el Székelyföldre.

"Ez a hét rávezető edzésekről, fizikai és lelki feltöltődésről szól, lesznek csapatépítő programok, és a csíkszeredai uszodában nyílt edzést is tartunk majd. Erdély lélekemelő érzése azt gondolom, nagyon jó hatással lehet majd a társaságra" - mondta Bíró Attila.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×