eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Thiago Alcántara (b) és Andy Robertson, az FC Liverpool játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. március 10-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kettős győzelemmel döntős a Liverpool, egy félidőn át tartott a Villarreal csodája

A Liverpool az első félidőben csak szenvedett, kétgólos hátrányba került, ám a másodikra magához tért, s 3-2-re nyert a Villarreal ellen a labdarúgó Bajnokok ligája elődöntőjében. A Vörösök 5-2-es összesítéssel jutottak a párizsi döntőbe, szerda este derül ki, hogy a Real Madriddal, vagy a Manchester Cityvel játszanak majd.

A két összeállítás. Villarreal: Rulli - Foyth, Raul Albiol, Pau, Estupinan - Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin - Gerard, Dia. Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - N. Keita, Fabinho, Thiago - Szalah, Mané, Diogo Jota.

A Sárga Tengeralattjárónak becézett spanyolok erősödtek, Gerard, azaz Gerard Moreno vállalta a játékot. A Poolban Naby Keita kezdett Jordan Henderson, míg Diogo Jota Luis Diaz helyett.

Máris vezet a Villarreal, ez a meglepetés. Dia közelről a kapuba kotorta a labdát, miután Capoue megelőzte Andy Robertsont. Bátran és elég nyíltan játszik a Villarreal, utóbbira példa, hogy már háromszor is lesen maradtak a liverpooli csatárok.

Eltelik lassan a félidő fele, óriási a hangulat. Gerard Moreno nekilódult, de nem tudta Diához küldeni a labdát.

Az első 25 percben 54 százalékban a spanyoloknál volt a labda.

A 35. percben Lo Celso kiugrott, Alisson Becker elévetődött. Danny Makkelie játékvezető úgy ítélte meg, nem történt szabálytalanság, megnézték a videószobában is, és igazat adtak neki.

Negyven perc alatt ledolgozta a hátrányát a hátrányát. Capoue beívelte a labdát, Coquelin pedig a kapuba fejelt. Villarreal-Liverpool 2-0, összesítésben 2-2.

A félidőben 2-0 a hazai csapat javára, ugyanúgy, mint az Anfielden.

A második játékrész első nyolc-tíz percében a Liverpool aktívabban játszott, mint korábban, de továbbrfa sincsen kapura menő lövése.

Alexander-Arnold lövése, egy védőn megpattanva, a lécre pattant.

Mané átívelését Luis Díaz balettozva akarta kapura lőni. Bánhatta.

A 61. percben hosszas liverpooli labdajáratás után Szalah kitette a labdát a jobbszélső helyén felbukkanó Fabinhónak, aki élesen lőtt, Rulli lába között jutott a labda a kapuba. Villarreal-Liverpool 2-1, összesítésben 2-3.

Luis Diaz nyesése, amelyhez egy védő is hozzáért, a kapufáról ment szögletre.

A 67. percben Alexander-Arnold beadására négy liverpooli robbant, Luís Diaz közelről, üresen fejelhetet, mégpedig a kapuba. Villarreal-Liverpool 2-2, összesítésben 2-4.

Unai Emery kettőt cserélt, Gerard Moreno nem bírja tovább.

A 75. percben Sadio Mané a saját térfeléről indult egy hosszú előreívelésre, elvitte a labdát a rosszul kifutó Rulli mellett is, majd az üres kapuba lőtt. Villarreal-Liverpool 2-3, összesítésben 2-5.

Sokat cseréltek az edzők, ketten beálltak a spanyolokhoz, hárman az angolokhoz. Utóbbiak közül Jones az első lövéséből gólt rúghatott volna, az eddig bizonytalan Rulli most nagyot védett.

Pau Torres sárgát kapott Mané felrugásáért, egy perccel később Capoue megkapta a második sárga lapját, kiállt.

Vége a mérkőzésnek, 5-2-es összesítéssel döntős a Liverpool, amely a fináléig vezető úton mind a hat idegenbeli mérkőzését megnyerte.

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×