eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke az Audi Hungaria győri székhelyén tartott sajtótájékoztatón 2018. május 3-án. A járműgyártó újabb három évre írt alá névadó főszponzori szerződést a Győri Audi ETO KC-val, a vállalat már tizenkettedik éve támogatja a magyar bajnok és Bajnokok Ligája címvédő női kézilabdacsapatot.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A Győr elnöke a MOB-ban folytatja

Csak egy hétig volt feladat nélkül Bartha Csaba.

Bartha Csaba lett az olimpiai bizottság sportigazgatója – derült ki a szervezet honlapjáról. Az információt az InfoRádió kérdésére is megerősítették, majd nem sokkal később hivatalosan is bejelentették.

Bartha Csaba korábban is dolgozott a MOB-ban, volt sportigazgató-helyettes, a magyar küldöttséggel részt vett három olimpián, egy Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, két ifjúsági olimpián és egy Európa Játékokon. 2016 őszétől főtitkár volt, erről a posztról 2017 májusában Kulcsár Krisztián elnökké választása után mondott le.

A MOB-ban a sportigazgatói feladatokat eddig Fábián László látta el, ám őt főtitkárnak nevezte Gyulay Zsolt elnök javaslatára az elnökség a téli olimpia után. Az eddigi főtitkár, Vékássy Bálint hivatalosan március 31-gyel távozott a szervezettől.

Bartha Csaba 2016-tól a Győri Audi ETO KC elnöki posztját töltötte be, de ebből a tisztségéből március 24-én azonnali hatállyal távozott. Ennek hátterében az állt, hogy nem értett egyet Győr városának polgármesterével, Dézsi Csaba Andrással arról, hogy milyen formában működjön nyártól a kézilabdaklubot üzemeltető gazdasági társaság.

Fábián László a MOB honlapján így beszélt utódjáról:

„Nagyon felkészült szakember, nagy tapasztalata van a magyar sport, a szövetségi működés és az olimpiai mozgalom terén egyaránt. Maximális bizalommal vagyok iránta. Mindezeket figyelembevéve úgy érzem, jó kezekbe kerül a MOB sportigazgatósága, és megfelelő irányítás mellett haladhatunk a párizsi olimpia felé" – mondta a szervezet új főtitkára.

Bartha Csaba jelezte: azon fog dolgozni, hogy az értékek megtartásával, innovatív gondolkodással sportszakmailag is jó irányba haladjon az idén 127 éves MOB.

„Örömmel látom, hogy a mostani csapatnak majd' a felével dolgoztam már együtt. Köszönöm a bizalmat, és ezúton is felajánlom mindennemű szakmai segítségemet nem csak a munkatársaknak, hanem a hazai olimpiai mozgalom egészének; az ajtóm mindig nyitva áll” – fogalmazott az új sportigazgató, aki éppen 10 éve, 2012. április 1-jén került először a MOB állományába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×