eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke az Audi Hungaria győri székhelyén tartott sajtótájékoztatón 2018. május 3-án. A járműgyártó újabb három évre írt alá névadó főszponzori szerződést a Győri Audi ETO KC-val, a vállalat már tizenkettedik éve támogatja a magyar bajnok és Bajnokok Ligája címvédő női kézilabdacsapatot.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

A Győr elnöke a MOB-ban folytatja

Csak egy hétig volt feladat nélkül Bartha Csaba.

Bartha Csaba lett az olimpiai bizottság sportigazgatója – derült ki a szervezet honlapjáról. Az információt az InfoRádió kérdésére is megerősítették, majd nem sokkal később hivatalosan is bejelentették.

Bartha Csaba korábban is dolgozott a MOB-ban, volt sportigazgató-helyettes, a magyar küldöttséggel részt vett három olimpián, egy Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, két ifjúsági olimpián és egy Európa Játékokon. 2016 őszétől főtitkár volt, erről a posztról 2017 májusában Kulcsár Krisztián elnökké választása után mondott le.

A MOB-ban a sportigazgatói feladatokat eddig Fábián László látta el, ám őt főtitkárnak nevezte Gyulay Zsolt elnök javaslatára az elnökség a téli olimpia után. Az eddigi főtitkár, Vékássy Bálint hivatalosan március 31-gyel távozott a szervezettől.

Bartha Csaba 2016-tól a Győri Audi ETO KC elnöki posztját töltötte be, de ebből a tisztségéből március 24-én azonnali hatállyal távozott. Ennek hátterében az állt, hogy nem értett egyet Győr városának polgármesterével, Dézsi Csaba Andrással arról, hogy milyen formában működjön nyártól a kézilabdaklubot üzemeltető gazdasági társaság.

Fábián László a MOB honlapján így beszélt utódjáról:

„Nagyon felkészült szakember, nagy tapasztalata van a magyar sport, a szövetségi működés és az olimpiai mozgalom terén egyaránt. Maximális bizalommal vagyok iránta. Mindezeket figyelembevéve úgy érzem, jó kezekbe kerül a MOB sportigazgatósága, és megfelelő irányítás mellett haladhatunk a párizsi olimpia felé" – mondta a szervezet új főtitkára.

Bartha Csaba jelezte: azon fog dolgozni, hogy az értékek megtartásával, innovatív gondolkodással sportszakmailag is jó irányba haladjon az idén 127 éves MOB.

„Örömmel látom, hogy a mostani csapatnak majd' a felével dolgoztam már együtt. Köszönöm a bizalmat, és ezúton is felajánlom mindennemű szakmai segítségemet nem csak a munkatársaknak, hanem a hazai olimpiai mozgalom egészének; az ajtóm mindig nyitva áll” – fogalmazott az új sportigazgató, aki éppen 10 éve, 2012. április 1-jén került először a MOB állományába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Közgazdász-vándorgyűlésen tartott beszédében érintette a gazdaság aktuális kérdéseit, különös tekintettel az inflációra és az Állami Számvevőszék szerepére a jövőbeni gazdasági fejleményekben. Az elnök szerint a magas nyomású gazdaság helyett más irányba kellene lépéseket tenni, javítani kellene a termelékenységet és a GNI-hoz hasonló mutatókat is figyelni kell a GDP-fókusz helyett. A jegybanki veszteségtérítés ügyében szerinte még hosszú szakmai vitákra lesz szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 23. 13:00
×
×
×
×