eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Tallinn, 2018. október 15.Szalai Ádám (9) és Willi Orban (b) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Észtország – Magyarország mérkőzésen a tallinni A. Le Coq Arénában 2018. október 15-én. (MTI/EPA/Valda Kalnina)
Nyitókép: MTI/EPA/Valda Kalnina

Dibusz Dénes parádéja hozta meg a győzelmet Belfastban

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert felkészülési mérkőzésen Belfastban az északírek ellen. A gólt Sallai Roland szerezte, a mezőny legjobbja Dibusz Dénes volt.

Az összeállítások. Észak-Írország: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard, C. Brown – McCann, S. Davis, Lane – McGinn, Magennis, Whyte. Magyarország: Dibusz – Orbán, Lang, Fiola – Nego, Styles, Schäfer, Nagy Zs. – Sallai, Szalai Á., Szoboszlai.

Technikailag a magyarok képzettebbek, kérdés, hogy az észaírek ezt tudják-e ellensúlyozni erővel.

A 7. percben Nego elől a tizenhatos bal oldalánál fejjel tisztázott Peacock-Farrell kapus.

Nagy Zsolt rossz visszapasszolása után Davis jobb külsővel kapura lőtt, a labda szerencsére a jobb kapufa tövéről kipattant.

A 12. percben Nagy Zsolt már a másik oldalon törhetett egyedül a kapu felé, de Ballard beérte és szépen szerelte.

(Zajlanak közben afrikai selejtezők is, Ghána a hazai 0-0 után 1-1-re végzett Nigériában, s idegenben szerzett góllal kijutott a világbajnokságra.)

A 28. percben Szoboszlai Dominik 25 méterről szabadrúgást lőhetett, de nem tudta átemelni a labdát a sorfalon.

(Portóban Bruno Fernandes góljával előnybe kerültek a portugálok az észak-macedónok ellen. Ha nyernek, kint vannak a katari vb-n.)

A 34. percben Sallai Roland 20 méteres lövését vetődve védte Peacock-Farrell.

A 40. percben McGinn 14 méterről, középről leadott lövését Dibusz Dénes bravúrral védte.

Vége az első félidőnek, 0-0 a Windsor Parkban.

(Pillanatokon belül letelik a hosszabbítás Dakarban, a Szenegál–Egyiptom selejtezőn. Tizenegyespárbaj dönt majd a vb-részvételről. Február 6-án ugyancsak szétlövésben dőlt el a két csapat között az Afrikai Nemzetek Kupája, akkor a szenegáliak nyertek, 4-2-re.)

Megkezdődött a második félidő Belfastban, nem cserélt Marco Rossi. Lang nagyon okosan lökte meg északír ellenfelét a 20 másodpercben, mert nem adtak büntetőt érte.

(Szenegálban az első négy tizenegyest elhibázták a játékosok, még Szalah is rontott az egyiptomiak közül. Három pár után 1-1, négy után 2-1 a szenegáliaknak. Ha Sadio Mané berúgja, mehet csapata a világbajnokságra. S belőtte!)

Az 56. percben vezetést szerzett a magyar csapat, McGinn nagy hibáját kihasználva Sallai Roland elvitte a labdát a kapus mellett is, és az üres kapuba passzolt, 0-1.

(Világbajnoki pótselejtezőn előnyben a lengyelek: Robert Lewandowski tizenegyesből vette be a svédek kapuját.)

Szoboszlai Dominik helyére Nagy Ádám állt be.

Leült a játék egy kicsit, nincs igazán hatékony támadójáték továbbra sem.

Sallai Rolandot Gazdag Dániel, Szalai Ádámot pedig Ádám Martin váltja.

(Bruno Fernandes újabb góljával a portugálok nagyon közel kerültek a vb-részvételhez, 2-0-ra vezetnek az észak-macedónok ellen.)

Ádám Martin elől Brown az utolsó pillanatban mentett.

Újabb északír védelmi hiba után Gazdag ziccerhelyzetet teremthetett volna, de rosszul passzolt. Negót kellett volna megjátszania.

(Zielinski révén a lengyelek is két góllal vezetnek, a kiesés szélén a svédek.)

Nego, Lang és Styles lement, Kecskés, Vécsei és Bolla játszik az utolsó tíz percben.

Két perc alatt, két fejesnél, két óriási Dibusz-bravúr kellett ahhoz, .hogy megmaradjon a vezetés.

Aztán bemutatott még egy bravúrt, döntő szerepe van a győzelemben.

(Portugália és Lengyelország kijutott a katari világbajnokságra. Előbbi Észak-Macedónia, utóbbi Svédország ellen nyert 2-0-ra.)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×