eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjának negyedik fordulójában játszott Real Madrid - Sahtar Donyeck mérkőzésen Madridban 2021. november 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

Karim Benzema kihagyja az El Clásicót

Miről dönt a vasárnapi El Clásico? Van-e egyáltalán tétje? Ezek a kérdések is foglalkoztatják a nemzetközi sajtót a vasárnap este 21 órakor kezdődő madridi mérkőzés előtt.

Kétségtelen, hogy miután a Real Madrid megnyerte a két csapat legutóbbi öt egymás elleni mérkőzését, s ezzel története második legjobb eredménysorát érte el a Barcelona ellen, egyértelmű, hogy a két csapat játékosainak egyéni mérlegét tekintve a Real Madrid futballistái dicsekedhetnek jobb számokkal.

Az is nehezen vitatható, hogy ez egy olyan bajnoki rangadó, ami nagy valószínűséggel a bajnoki cím sorsát nem befolyásolja: a Real Madrid előnye tíz pont a második helyen álló Sevillával szemben és (a vesztett pontokat tekintve) tizenkettő a Barcelonával összevetve.

Mindettől függetlenül a presztízs nagy, s alkalmasint mind a két csapat nyerhet a párharcon. A Real Madrid egyfelől bizonyíthatja, hogy valóban a legerősebb klub a La Ligában, s tényleg formálissá teheti a hátralévő fordulókat. (A válogatott mérkőzések miatti szünetet követően még két igazán nehéznek ígérkező meccse lesz, a Sevillához és az Atlético Madridhoz megy idegenbe.)

A Barcelona leginkább azt bizonyíthatja, hogy Xavi kinevezése az edzői posztra valóban új korszakot nyitott. A csapat 2022-ben még nem veszített bajnoki mérkőzést, és a legutóbbi hat La Liga-mérkőzéséből négyen is négy gólt szerzett. Ez már kicsit a régi időket idézte.

A katalánok a nagy meneteléssel immár harmadikok a tabellán, a vesztett pontokat tekintve hárommal előzik meg az Atléticót és öttel a visszaesett Betist. Az optimista számolgatások alapján még a második hely sem elérhetetlen, hiszen (megint csak: a vesztett pontokat tekintve) két pont a hátránya a Sevillával szemben. amellyel játszik majd, két héttel az El Clásico után.

A Barca két vereséget szenvedett eddig 2022-ben, minden sorozatot tekintetbe véve, érdekes, hogy mindkettőt hosszabbításban, miután a rendes játékidőben még döntetlenre állt. Előbb a Real Madridtól kapott ki Rijádban, a spanyol szuperkupáért vívott mérkőzésen, majd az Athletic Bilbao győzte le, a Király-kupában.

Xavi egyébként november 6-án vette át a csapatot, a jelek szerint idő kellett neki, ameddig átszervezte a gárdát, s természetesen „nem ártott” az újak, elsősorban Ferran Torres, Adama Traoré és a legutóbbi hét mérkőzésén hét gólt szerző Pierre-Emerick Aubameyang érkezése sem. A 2021-es év hátralévő részében a Barcelona kilenc mérkőzésből egyszer sem ért el négy gólt (hármat is mindössze kétszer, a Villarreal és az Elche ellen), a mostani évben, tizenhat meccsből már ötször is négyig jutott.

A rangadó előtt – mindig így van ez – nagy kérdés, ki épül fel, ki nem tudja vállalni a játékot. Ebből a szempontból most a Real Madrid van nehezebb helyzetben, mert szinte biztosra vehető, hogy Karim Benzema nem játszhat. Az idény talán legjobb Real Madrid-játékosa sérült, Carlo Ancelotti pedig nem akarja kockáztatni, hogy a még fontosabb, áprilisi, májusi mérkőzéseket is kihagyni kényszerüljön a francia csatár.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×