eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szlovákiában is lehetnek nézők a kézilabda Eb-n

A csütörtökön kezdődő, részben magyar rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szlovákiai helyszínein is lehetnek nézők.

A szlovák kormány döntéséről Ivan Husár sportért felelős államtitkár számolt be szombaton közösségi oldalán.

"Nagyon boldog vagyok, hogy lehetnek nézők Szlovákia legfontosabb 2022-es sporteseményén, amire pénzt és energiát nem kímélve két éve készülnek a szervezők. A kormány döntésének értelmében Pozsonyban és Kassán is az arénák maximális befogadóképességének 25 százalékáig lehetnek oltási igazolással rendelkező szurkolók" - írta az államtitkár.

Hozzátette, a buszmegállókban, boltokban és a sífelvonóknál több ember találkozik nap mint nap, mint a mérkőzéseken fog, így örül annak, hogy az észérvek győztek a döntéshozatalnál, és az Eb különleges kedvezményt kapott.

Szlovákiában két hónapja nézők nélkül rendezik a sporteseményeket.

Az összesen öt városban - Pozsony és Kassa mellett Debrecenben, Szegeden és Budapesten - megrendezésre kerülő kontinensviadal január 30-ig tart, a belépés a magyar helyszíneken a védettségi igazolvány, vagy a negatív PCR-teszt bemutatásakor járó karszalaghoz kötött. A mérkőzéseken orrot és a szájat elfedő maszk használata kötelező.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában jövő csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×