eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
MANAUS, BRAZIL - OCTOBER 14: Neymar Jr. of Brazil fights for the ball with Federico Valverde of Uruguay during a match between Brazil and Uruguay as part of South American Qualifiers for Qatar 2022  at Arena Amazonia on October 14, 2021 in Manaus, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)
Nyitókép: Buda Mendes/Getty Images

Labdarúgás: 15 év után váltás a világbajnok kispadján

Diego Alonsót nevezték ki az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

A dél-amerikai ország szövetségének szűkszavú bejelentéséből nem derül ki, hogy a 46 éves szakember megbízatása mennyi időre szól. A helyi sajtó viszont úgy tudja, hogy Alonso a zóna világbajnoki selejtező-sorozatában irányítja majd a csapatot, a közös folytatás pedig minden bizonnyal annak eredményességétől függ.

Elődje, Óscar Washington Tabárez 15 év után, november közepén távozott. Uruguay a selejtező legutóbbi öt fordulójában nem tudott nyerni, sorozatban négyszer szenvedett vereséget, így 14 kör után 16 ponttal

a hetedik helyen áll. A kontinensről négy csapat szerez közvetlen indulási jogot a 2022-es, katari vb-re, míg az ötödik interkontinentális pótselejtezőt játszik

majd egy ázsiai ellenféllel.

A játékosként hétszeres uruguayi válogatott Diego Alonsónak komoly klubedzői tapasztalata van már, trénerként a Bella Vistánál kezdett tevékenykedni tíz évvel ezelőtt, majd dolgozott a Penarolnál, a paraguayi Guaranínál és Olimpiánál, az amerikai Inter Miaminál, valamint a mexikói Pachucánál és Monterreynél. Utóbbi két csapatával egy-egy alkalommal megnyerte a CONCACAF-zóna Bajnokok Ligáját.

Az új szövetségi kapitány január 27-én, a Paraguay elleni idegenbeli vb-selejtezőn mutatkozik be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×