INFORÁDIÓ
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv

baji balázs

mob

sportolói bizottság

Luzern, 2018. július 9.Baji Balázs (b) és az amerikai Jarret Eaton a férfi 110 m gátfutás döntőjében a luzerni nemzetközi atlétikai versenyen 2018. július 9-én. Baji aranyérmet nyert. (MTI/EPA/Urs Flüeler)

Baji Balázs a gátak után most új akadályok előtt

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvárásának megfelelően egyre nagyobb szerepet kapnak a sportolók a különféle szervezetekben. A MOB sportolói bizottságának Baji Balázs lett az elnöke, a világbajnoki bronzérmes atléta két hónapja jelentette be visszavonulását.

Alapvető változásokon ment át Baji Balázs gátfutó élete, mióta szeptemberben bejelentette visszavonulását.

"Megszűnt az a mindennapos cél, elfoglaltság és motiváció, amelyet az élsport adott számomra, de viszonylag hamar hozzászoktam ehhez a megváltozott életformához, és szerencsére hamar megtaláltak azok a lehetőségek és célok, amelyekért érdemes felkelni és dolgozni; ilyen például a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága, amelynek eddig is tagja voltam, részese annak a munkának, amelyet mostantól elnökként én vezetek" – részletezte Baji Balázs, aki ekként a MOB elnökségének is "teljes értékű" tagja lesz.

Közvetlen célja most, hogy a sportolói érdekképviselet fontosságát megértesse sok mindenkivel, a magyar sport különböző szereplőivel.

"Egyértelműen kell szólnunk a szakszövetségek elnökeihez, képviselőihez, emellett kell szólnunk a sportolókhoz, kell tájékoztatnunk őket,

meg kell mutatni, hogy lehet felállítani, aktívan és sikeresen működtetni egy ilyen bizottságot"

– tette hozzá.

Végső célja e folyamat révén az, hogy minden sportági szövetségen belül legyen sportolói bizottság, ahogy az a nemzetközi vizeken már gyakorlat; megítélése szerint a sportági szövetségek világszerte támaszkodnak a sportolókra, az ő véleményükre, ezt kell átültetni hazai viszonyokra.

Baji Balázs a szervezőbizottság tagjaként szorosan kötődik a 2023-ban Budapestre tervezett atlétikai világbajnoksághoz, amely manapság újra a politika kereszttüzében áll. Erről azt mondta:

"Zajlik a szervezés, folyamatosan kerülünk nemcsak a dátum, hanem a munka szerint is közelebb a világbajnoksághoz. Egyeztetünk a nemzetközi szövetséggel, megy a munka. Persze bőven van idő még, de ott tartunk, ahol tartani kell,

abszolút magabiztossággal lehet bízni abban, hogy nagyon sikeres atlétikai világbajnokság előtt állunk"

– szögezte le.

A hétköznapjaiban természetesen már sokkal kevesebbet sportol, mint korábban, és jól is esik neki, hogy nem kell minden nap rohanni a pályára, miután izomlázasan kikelt az ágyból. Nem napi szinten, de azért sportol – kevesebbet, mint majd szeretne.

Nyitókép: Urs Flüeler

Kapcsolódó hang

Atlétika/MOB - Baji Balázs a sportolói bizottság új elnöke
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018