eur:
392.84
usd:
367.95
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A baseli gólszerző, Arthur Mendonca Cabral (k) a labdarúgó Konferencia-liga Újpest FC-FC Basel mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadionban 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: A baseli gólszerző, Arthur Mendonca Cabral (k) a labdarúgó Konferencia-liga Újpest FC-FC Basel mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadionban 2021. augusztus 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Egyéni hibákból kapott gólokkal maradt alul az Újpest a Basel ellen

Az Újpest a Szusza Ferenc Stadionban 2-1-ews vereséget szenvedet a svájci FC Basel ellen a labdarúgó Európai Konferencia-ligában. Visszavágó jövő csütörtökön.

Az Újpest az előző fordulóban is a tavasszal a svájci élvonalban szerepelt csapatot búcsúztatott, az FC Vaduzt. De az FC Basel más kategória.

Junior Tallo megindulása után Mitrovics kapura lőtt, ám nem találta el a kaput.

Pauljevics megforgatta a védőket, a jobbszélső helyéről lőtt, a labda a kapufáról pattant ki. Maradjunk még a párhuzamnál: az Újpest éppen olyan jól kezdett, mint a Vaduz ellen, ám, sajnos, nem góllal.

Croizet, a Beridzét helyettesítő középcsatár 20 méterről lőtt, Lindner kapus a léc alól kiütötte a labdát.

Eltelt az első félidő fele, az Újpest jól játszik, a Basel nagyon kényelmes.Banainak csak egyszer kellett védenie, akkor jól lépett ki a legértékesebb vendégjátékos, Cabral elé.

Nem elég, hogy Giorgi Beridze sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, a lila-fehérek másik nemzetközi szintű csatára, Junior Tallo is megsérült. Meghúzódott. Hősiesen visszállt, megpróbálkozik a játékkal. Nem bírta, Mucsányi állt a helyére.

Croizet góljával vezet az Újpest. Onovo labdát szerzett, majd kiváló labdát küldött külsővel az üres területre, a kiugró Croizet elé. A csatár ugyan nem vette át tökéleztesen a labdát, akadt egy momentum, amikor úgy tűnt, a térdésről túl messze pattant a labda, de utol tudta érni, kicselezte a kapust és az üres kapuba lőtt: 1-0.

Cabral rögtön válaszolhatott volna, de fordulásból, 14 méterről a kapu fülé rúgta a labdát.

Vége az első félidőnek.

Az 50. percben az Újpest ötösén pattogott a labda, Mitrovics labdát és a csatár bokáját együtt rúgta ki.

Védelmi hibából egyenlített a Basel. Pauljevics érhetetlenül középre, az Újpest ötösén belülre akarta fejelni a labdát – talán Banai kezét kereste? – Arthur Cabral köszönte az ajándékot, és kiegyenlített, 1-1

A második félidőre megváltozott a játék képe, a Basel irányít, az Újpest próbál kontrákkal operálni.

A 72. percben Croizet meglódult, lövéssel tudta zárni az akciót – de a pontos célzásra már nem futotta.

A 74. percben Darian Males kihasználta az Újpest védelmi hibáját. Kicsit lesgyanús helyzetből, középről a hálóba küldte a labdát, 1-2.

Pauljevics és Croizet helyén Simon Krisztián és Katona Máté játszik.

Jevtovszki is beállt a lilákhoz.

A közönség hol hevesen, hol kevésbé hevesen tüntet a belga tulajdonos ellen.

Vége a mérkőzésnek, 2-1-re nyert idegenben az FC Basel.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×