eur:
394.72
usd:
363.87
bux:
65508.88
2024. március 19. kedd Bánk, József
Lionel Messi, a Barcelona argentin csatára köszönti a szurkolókat a katalán klub alapítójáról elnevezett Joan Gamper Kupáért vívott FC Barcelona-Arsenal FC mérkőzés kezdete előtt a barcelonai Camp Nou stadionban 2019. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau

Megvan Lionel Messi következő csapata

Az argentin sztár belemegy a fizetéscsökkentésbe a Barcelonánál, de neki is van kérése. Még két évig marad, aztán...

Az FC Barcelona argentin világsztárjának, Lionel Messinek az éves nettó fizetése 35 millió euróra csökken a katalán futballklubbal aláírandó új szerződése értelmében – a Sport című katalán napilap értesülése szerint.

Az újság úgy tudja, hogy a 33 esztendős Messi - akinek e hónap végén jár le a kontraktusa - belement eddigi járandóságának mintegy megfelezésébe, tekintettel a koronavírus-járvány klubját is súlyosan érintő gazdasági következményeire.

Engedménye fejében a Barca 2023-ig hosszabbít vele,

majd Messi további két szezont – 60-60 millió euróért – az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) a korábbi angol futballkiválóságból lett üzletember, David Beckham csapatában, az Inter Miamiban tölti el, mielőtt vezetői pozícióban visszatérne a katalán elitklubhoz.

Tavaly majdnem kenyértörésre került sor Messi és a Barcelona között. Augusztus végén ugyanis az argentin zseni bejelentette, hogy távozni akar, mivel elégedetlen a klubnál zajló folyamatokkal, ráadásul a 2007-08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont. Messi végül szeptember elején mégis a maradás mellett döntött, mert nem akart jogi vitába keveredni az egyesülettel. Ami Messi mostani, valószínűsíthető hosszabbításához vezetett, hogy tavaly októberben távozott a posztjáról Josep Maria Bartomeu klubelnök, helyére pedig idén márciusban az a Joan Laporta került, aki 2003 és 2010 között már sikeresen irányította az egyesületet.

Messi a 2020/21-es idényben 47 mérkőzésen 14 gólpassza mellett 38 gólt szerzett a Barcában, amely harmadik helyen végzett a spanyol bajnokságban. Az argentin futballzseni 2004-ben debütált a felnőttcsapatban, amelynek játékosaként eddig - csúcsot jelentően - hatszor érdemelte ki az Aranylabdát. Az egyetemes labdarúgás történetének egyik legnagyobbjaként számon tartott Messi a katalánokkal seregnyi trófeát gyűjtött, így például négyszeres Bajnokok Ligája-győztesnek vallhatja magát, az argentin válogatottal pedig olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×