eur:
393.16
usd:
367.13
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Párizs, 2017. december 8.Toto Wolff, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Mercedes csapat osztrák csapatfőnöke egy Párizsban tartott sajtótájékoztatón 2017. december 8-án. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Valtteri Bottasék balesete az autófejlesztést is befolyásolhatja a Mercedesnél

Toto Wolff csapatfőnök szerint a totálkártól tartanak a leginkább.

Toto Wolff, a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes csapatfőnöke szerint versenyzőjük, Valtteri Bottas, valamint a williamses George Russell vasárnapi balesete befolyásolhatja az idei versenyautó további fejlesztését.

Az osztrák szakember azt mondta, számukra "egyáltalán nem szórakoztató az egész helyzet", Bottas Mercedese ugyanis csaknem totálkárosra tört, ami Wolff szerint a költségvetési korlátozások bevezetése közben "egyáltalán nem az, amire szükségünk van."

"Szigorúan be vagyunk határolva a meghatározott költségvetésen belülre, ezért a totálkártól tartunk a leginkább, mert előfordulhat, hogy ez csökkenti a fejlesztési lehetőségeinket" – jelentette ki a csapatfőnök.

Bottas és Russell az imolai Emilia Romagna Nagydíj 34. körében ütközött össze, miután a célegyenes végén a Williams brit versenyzője megpróbálkozott egy előzéssel, azonban a manőver közben megcsúszott, és több mint 300 kilométer/órás tempónál keresztbe fordult, felöklelve és a falnak sodorva Bottas Mercedesét. A balesetben egyik versenyző sem sérült meg, de láthatóan mindketten dühösek voltak egymásra, később a versenybíróság egyiküket sem büntette, versenybalesetnek nevezve az esetet.

Toto Wolff a futam után azt mondta, el fog beszélgetni Russell-lel, aki tavaly Bahreinben beugróként helyettesítette az akkor koronavírusos Lewis Hamiltont a Mercedesnél. Russellt a címvédő és hétszeres világbajnok Hamilton utódjaként, vagy következő csapattársaként tartják számon.

"Az egész helyzetnek nem kellett volna megtörténnie. Vallterinek rossz volt az első 30 köre, más esetben nem is lett volna ott, ugyanakkor George-nak abba a manőverbe nem kellett volna belekezdeni, mert az aszfalt akkor még nem volt teljesen száraz" - foglalta össze az álláspontját Wolff, aki szerint Russell úgy vállalt nagy kockázatot, hogy tudta, egy Mercedes van előtte. "Egy fiatal versenyzőnek a fejlődése során soha nem szabad elfelejtenie a globális perspektívát, úgyhogy azt hiszem, még neki is bőven van mit tanulnia".

Wolff vasárnap a Sky Sports televíziónak azt mondta, beszélt Russell-lel a versenyző jövőjét illetően.

"Mondtam neki, hogy ha jó munkát végez, akkor egyszer a Mercedesben ülhet, de ha nem megfelelő, amit csinál, akkor mehet a Renault Clio Kupába. Most az utóbbihoz vagyunk közelebb" - nyilatkozta az osztrák szakember.

A vasárnapi futamot Max Verstappen (Red Bull) nyerte, Hamilton második lett, míg Bottas nyolcadikként rajtolva végig a 8-9. helyen haladt, amíg össze nem ütközött Russell-lel.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×