eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Bayern München edzése Lisszabonban 2020. augusztus 22-én. A Bayern másnap a Paris Saint-Germain ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a portugál fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/David Ramos

Kiderült, mi okozza a legnagyobb feszültséget a Bayern Münchennél

A Bayern München 2020-ban mindent megnyert, amit csak lehetett, 2021-ben kiesett a Német Kupából, s nagyon nehéz visszavágó vár rá kedd este a Bajnokok Ligájában, 2-3-ról kezd a negyeddöntő második mérkőzésén Párizsban, a PSG ellen. A bajnokságban vezet, de az RB Leipzig hátránya nem behozhatatlan. A Kicker, a nagymúltú német sportmagazin is most konkrétumokkal szolgált abban az ügyben, amelyről már régóta pletykálnak: a sportigazgató, Hasan Salihamidžić és a vezetőedző, Hansi Flick ellentétéről.

Az edző és a sportigazgató közötti folyamatos konfliktus feszültséget szül a Bayernnél – írta a Kicker. Vasárnap Herbert Hainer megpróbálta kibékíteni a feleket, de a Bayern elnöke is tisztában van azzal, hogy Hansi Flick és Hasan Salihamidžić nem fog egy platformra kerülni. Egyébként mindkettőjüknek 2023-ig van szerződése.

A problémák néhány héttel Flick vezetőedzői kinevezése után kezdődtek. 2020 januárjában két új játékost, különösen egy jobbhátvédet szeretett volna igazolni és elvinni a katari edzőtáborba. Ő a Sahtar Donyecktől viszonylag magas összegért megvásárolható brazil Dodót, vagy Benjamin Henrichset (akkor AS Monaco, ma RB Leipzig) kérte, ellenben Álvaro Odriozola került kölcsönbe a keretbe a Real Madridtól, aki aztán csak ötször játszott.

Az ősz elejére eltolt „nyári” átigazolási időszak végén a dolgok már robbanásközelivé váltak.

Flick, állítólag, a klubtól a keret bővítését, négy új játékos megszerzését követelte. Ám az állítólag „beígért” Callum Hudson-Odoi (Chelsea) helyett hirtelen megjelent Douglas Costa a Juventustól, aki két idényt korábban játszott a német bajnoknál, majd Torinóban ment, s egy éves kölcsönvétel után a Juve 2018-ban megvásárolta.

Lemaradt a Bayern Sergino Destről, az amszterdami Ajaxban feltűnt jobbhátvédről, akit az FC Barcelona kitartóbban „támadott”, s végül 21 millió euróért meg is vett. Ezzel szemben a Bayern az ismeretlen Bouna Sarrt igazolta le az Olympique Marseille csapatától, igaz, csak 10 millió euróért. Viszont eddig mindössze 424 percet játszott a Bundesligában. Eddig ugyanolyan szerény erősítést jelentett, mint Marc Roca (korábban Espanyol Barcelona / kilencmillió). Salihamidžić, önmagát is igazolandó, szeretné ezeket a játékosokat gyakrabban látni a Bayern csapatában, s különösen így van Lucas Hernandezzel, aki a maga 80 millió eurójával a bajorok rekordvétele.

Összességében Flick több kész, azonnal bevethető profit szeretne, akik azonnal segítenek, s emellett szívesen megtartotta volna Jêrome Boatenget, amolyan kiegészítő emberként. A világbajnok középső védő Salihamidžićtől a Paris St.-Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésének napján tudta meg, hogy nem kap új szerződést.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×