eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Bayern München edzése Lisszabonban 2020. augusztus 22-én. A Bayern másnap a Paris Saint-Germain ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a portugál fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/David Ramos

Mérföldkőhöz érkezik a Bayern, ha nem kap ki

Nyolc hónappal a lisszaboni Bajnokok Ligája-döntő után ismét találkozik egymással a két akkori résztvevő, a Bayern München és a Paris Saint-Germain, ezúttal a 2020–2021-es sorozat negyeddöntőjében. A párharc első meccsét ma este rendezik.

Mindössze először találkozik a két csapat egymással a BL tavaszi, egyenes kieséses szakaszában, kétmérkőzéses párharcban. Másfelől ez lesz már a tizedik randevú, nyolc csoportmeccs és a tavalyi finálé után. Picivel jobb a franciák mérlege, 5 győzelem 4 vereséggel szemben. Érdekes, hogy a Bayern csupán a Real Madrid ellen veszített több BL-meccset (kétszer annyit, tízet), mint a PSG-vel szemben.

Ugyanakkor mielőtt megijednének a Bayern hívei, mumust látva a mai PSG-ben: a legutóbbi három hazai találkozó a bajor óriás sikerét hozta, de aligha ma este dől el a továbbjutás kérdése. Nagy valószínűséggel láthatunk gólokat. A 2016–2017-es BL-idény kezdete óta ennek a két csapatnak a szerzett gól átlaga a legmagasabb, a Bayerné 2,8, a párizsiaké pedig 2,5. A francia bajnok a legutóbbi 43 BL-mérkőzéséből csak egyen nem szerzett gólt. Azon, amelyiken talán a leginkább kellett volna, a tavalyi, lisszaboni döntőben. Másképpen: az elmúlt 43 alkalomból egyedül a Bayern védelme tudta „lenullázni” a PSG támadósorát.

A Bayern München szenzációs mérleggel várja a találkozót, hiszen a legutóbbi 19 BL-meccséből tizennyolcat megnyert, s csak az Atlético Madrid ellen, idegenben játszott döntetlent. Ha ma nem kap ki, a BL-történelem mindössze második alakulataként éri el a sorozatban huszadik veretlen meccsét, a csúcstartó a Manchester United 25 meccsel (2007–2009).

A Bild szerint Hansi Flick együttese a Neuer – Pavard, Süle, Alaba, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Sané, Müller, Coman – Chuopo-Moting tizeneggyel fog kezdeni, azaz Robert Lewandowski és Serge Gnabry kivételével a legerősebb csapat tud kezdeni. Jerome Boateng kiszorult a csapatból. Érdekes, hogy elképzelhetően több, de legalább annyi francia világbajnok játszik majd a bajoroknál, mint a PSG-ben. A lengyel szupersztárt a hamburgi születésű, apai ágon kameruni Éric Maxim Choupo-Moting helyettesítheti, aki tavaly augusztusban még nagy szerepet játszott a PSG döntőbe jutásában, aztán beállt a fináléban is, a Bayern ellen. A bajoroknál még egy korábbi PSG-futballista kezd, a lisszaboni döntő egyetlen gólját jegyző Kingsley Coman.

A PSG gárdája várhatóan az alábbi tizeneggyel kezd: Navas – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Diallo – Gueye, Danilo – Kean, Di María, Neymar – Mbappé. Két fontos hiányzója biztosan lesz a franciáknak, Alessandro Florenzi és Marco Verratti egyaránt koronavírussal fertőzött. Az alaptizenegyben csupán Kimpembe és Mbappé francia válogatott, ugyanakkor a szenegáli Abdou Diallo is franciaországi születésű.

A nap másik mérkőzésén az FC Porto a Chelsea-t fogadja, Sevillában. (Várhatóan a visszavágót is ott rendezik jövő kedden. A portugálok legeredményesebb csatárai, Sergio Oliveira és Mehdi Taremi eltiltás miatt kihagyják az első mérkőzést.

A várható összeállítások. FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe, Zaidu – Grujić, Uribe, Otávio, Corona – Luis Diáz, Marega. Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Jorginho, Kovačić, Alonso – Mount, Giroud, Werner.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések, 21.00. Paris Saint-Germain–Bayern München (M4 Sport), FC Porto–Chelsea FC (Spíler 2 TV)

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×