eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Manchester City játékosai örülnek a gólnak a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Borussia Mönchengladbach - Manchester City mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. február 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A Real Madrid és a Manchester City is győzött idegenben

A Manchester City Budapesten 2-0-ra nyert a Mönchengladbach, a Real Madrid pedig 1-0-ra az Atalanta ellen. Újabb vendégsikerek a labdarúgó Bajnokok ligája nyolcaddöntőjében.

BUDAPEST. A németeknél meglepetésre kimaradt Marcus Thuram, az angoloknál nem játszik Mahrez (ez nem olyan nagy meglepetés) és Kevin de Bruyne sem. Foden, Gündogan és Babriel Jesus viszont igen. Guardiola hat helyen változtatta meg az összeállítást a vasárnapi, Arsenal elleni sikerhez képest.

BERGAMO: A Madridban Marco Asensio, Isco és Vinícius a három csatár, először játszanak együtt. Az Atalanta két kolumbiaival (Zápata, Muriel) támad.

BERGAMO: Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a koronavírus bergamói áldozatainak emlékére.

BUDAPEST. Eltelt az első negyedóra, a City többet birtokolja a labdát, sőt, sokkal többet, de egyetlen lövésen kívül többre nem jutott.

BERGAMO. Itt pedig a Madrid játszik fölényben. A 17. percben Vinícius labdájával Mendy kilépett, Freuler elütötte, még a tizenhatos előtt. Viszont piros lapot kapott érte. Az olaszok túlzásnak érezték az ítéletet. A szabadrúgást Isco a sorfalba lőtte.

BERGAMO. Casemiro sárga lapot kapott, nem játszhat a visszavágón.

BERGAMO: Nacho kitűnően tört be a tizenhatoson belülre, de rosszul lőtt. Néhány perccel később Zápata megsérült, újabb veszteség ez az olaszoknak. A horvát Pasalic állt a helyére.

BUDAPEST. Előnyben a City. Joao Cancelo jobbal nagyon pontosan adta be a labdát, Bernardo Silva pedig a kapuba fejelt. Mönchengladbach–Manchester City 0-1.

BERGAMO. Isco forgolódott tíz méterre a kaputól, labdáját sazögletre blokkolták.

BERGAMO. Ezúttal Vinicius lőtt, megint szöglet.

BERGAMO. Casemiro fejeséből alakult ki a legnagyobb helyzet, Gollini bravúrral védett.

Félidő mindkét pályán.

BERGAMO. Egyre több a madridi helyzet, de gól nincs. A legnagyobbat Vinícius hagyta ki, aztán le is cserélte Zidane.

BUDAPEST. Nem elég éles a City. Gabriel Jesus ziccerben túl sokat kivárt, Elvedi szerelte. Mönchengladbach–Manchester City 0-1.

BUDAPEST. A Gladbach legjobb kísérleténél Alassane Plea – közvetlenül a lecserélése előtt – alig sarkalta a labdát a kapufa mellé. Mönchengladbach–Manchester City 0-1.

BUDAPEST. Gabriel Jesus növelte az előnyt. Ahogyan az első gólnál, Joao Cancelo beadása után Bernanrdo Silva fejelt, csak most még a brazilnak is bele kellett érnie a labdába, hat méterről berúgta a labdát a kapuba. Mönchengladbach–Manchester City 0-2.

BERGAMO. Nem tud gólt szerezni a Madrid, pedig az idegenbeli 0-0 nem álomeredmény.

BUDAPEST. A VAR-szobában is megnézték, jár-e büntető a Gladbachnak, miután Joao Cancelo kicsit sanyargatta Hoffmant. A döntés: nem. Mönchengladbach–Manchester City 0-2.

BERGAMO. Csak megvan a Madrid gólja, a balhátvéd Mendy jobbal, 23 méteről csavarta a labdát a kapuba. Atalanta–Real Madrid 0-1.

BUDAPEST. Vége a mérkőzésnek, a City megnyerte sorozatban a 19. mérkőzését is. Mönchengladbach–Manchester City 0-2.

BERGAMO. A nyolcaddöntők első mérkőzései közül az utolsóként véget érten megszületett a hetedik vendégsiker. Csak a Porto nyert pályaválasztóként.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×