eur:
389.76
usd:
364.83
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Skodovkou Na Dakar/YouTube

Nem akármilyen autócsodával ralizta végig a Dakart egy cseh páros – videó

Ondrej Klymciw (pilóta) és Petr Vlcek (navigátor) is versenyzett már a Dakaron, de a 2021-es versenyre motor helyett egy Skoda 130LR-rel neveztek.

A Dakar Classic egy új, kimondottan a 2000 előtt készült versenyautóknak szánt kategória, ami a fő versenyszámmal egy időben, de alternatív útvonalon folyt a 2021-es Dakar-ralin. A versenyzés módja is eltér a megszokottól: a cél az, hogy a távot a megadott szintidőhöz minél közelebb teljesítsék. A késés és a sietség tehát ugyanúgy hibapontot ér, a végén pedig az győz, aki a legkevesebb pontot gyűjti össze – írja a Totalcar.hu.

A cseh versenyzők által hajtott Skoda 130LR a 80-as évek közepén készült a B-csoportos rali-szabályoknak megfelelően. 130 lóerő mozgatta a 720 kilós kasztnit, így anno 220 km/h-ra is képes volt.

A 2021-es Dakaron versenyző, 206-os rajtszámot viselő Škoda persze nem teljesen eredeti, a modern biztonsági előírásoknak megfelelően lett megépítve. Az alumínium hengerfej, az eredetihez képest nagyobb, 1390 cm³-re fúrt blokk, a robusztusabb főtengely, a külön olajhűtés és az új Weber-porlasztók bár jóval többre is képesek lennének, a tartósság miatt továbbra is 130 körüli lóerőt küldenek a két hátsó kerékre.

A Klymciw Racing a 7. szakaszig jól tartotta magát, de műszaki gondok miatt az ötödik helyről visszaestek a mezőny végére, a célban aztán tizenkilencedikek lettek.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×