eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az összetett- és szakaszgyőztes Valter Attila, a CCC Team versenyzője célba ér a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny ötödik, 188 kilométeres Miskolc–Gyöngyös-Kékestető szakaszán Kékestetőn 2020. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Valter Attila: minden nap olyan volt, mintha az utolsó lenne

Jövőre is szívesen indulna a Giro d`Italia profi országúti kerékpárversenyen Valter Attila, aki az idei háromhetes megmérettetésen a 27. lett. Az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy újoncként a szokatlanul magas tempó miatt az első héten nehezen ment neki a versenyzés.

Valter Attila biztosra veszi, hogy a Giro d`Italia után hosszabb időt fog igénybe venni a regenerálódás, mint máskor, hiszen az olasz körversennyel záruló egy hónap nemcsak testben, hanem fejben is egyaránt derekasan megviselte. Miután viszont már nem vár rá több megmérettetés az évben, napi másfél-két órát tölt kerékpározással levezetésként, és igyekszik minél több időt pihenéssel tölteni.

A Giro d`Italiára visszatérve elárulta, még a második és harmadik hét is tartogatott számára meglepetéseket, de

a szokatlanul nagy tempó miatt az első hét volt a legnehezebb, annak ellenére, hogy frissen érkezett a versenyre.

Ezt követően viszont kezdett belerázódni, és mire eljutottak az első pihenőnapig, már az egyik legerősebbnek érezte magát a mezőnyben. Csapattársa figyelmeztette is, hogy „nyugi, mindenki lassabban fog menni”. A járványhelyzet azonban felfogatta a megszokott rendet, és a sorozatos eltiltások árnyékában úgy szálltak mindennap a nyeregbe, mintha az lenne az utolsó.

A következő szezont illetően egyelőre semmi biztosan nem tudni. A helyzet nagyon képlékeny – fogalmazott a kerékpáros, aki szerint teljesítménye mellett az is sokat számít majd, hogy az a sor, amibe bekerül, melyik versenyen indul. Mindenesetre próbál a legjobb hegyi segítő lenni, és akkor biztos olyan versenyekre jut majd el, ahol az indulás is nagy dolog. „Ha ez a Giro lenne, annak nagyon örülnék.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×