eur:
395.21
usd:
366.69
bux:
65143.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az összetett- és szakaszgyőztes Valter Attila, a CCC Team versenyzője célba ér a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny ötödik, 188 kilométeres Miskolc–Gyöngyös-Kékestető szakaszán Kékestetőn 2020. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Valter Attila akár összetett dobogós is lehet majd a nagy profi körversenyeken

A következő években akár a közvetlen élmezőnybe kerülésre is lehet esélye Valter Attilának, aki a Giro d`Italián a 27. helyen végzett – vélekedik a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára.

A magyar kerékpársport szempontjából is fantasztikus ez az eredmény, nagyon büszkék vagyunk Attilára. Régóta vártunk arra, hogy valaki a közvetlen élmezőnyben, a nagy körversenyeken versenyezzen – mondta Vízer Barnabás, a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára az InfoRádióban. A sportvezető szerint a Girón elért 27. hely újoncként, elsőéves profiként még a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő, figyelemre méltó, főleg egy ilyen kalandos, járványos év végén.

A kiugró eredmény azonban nem váratlan, mert Vízer Barnabás szerint hosszú munka eredménye. Valter Attilának már az édesapja is kerékpárversenyző volt, és Attila is gyerekkora óta kerékpározik, az elmúlt három-négy évben csaknem százezer kilométert kellett letekernie, de a munka sem elég: a szakember szerint ahhoz, hogy valaki erre a szintre eljusson, minimum 10-12 élsportban eltöltött év szükséges.

"Attila olyan képességekkel rendelkezik, hogy a hegyi szakaszokon jól tud menni – értékelt Vízer Barnabás –, akár 1500 méter felett is, ahol most ez a verseny is eldőlt, ami szép jövőt jósol neki, akár az ilyen nagy körversenyeken is képes lehet szakaszt nyerni, vagy az összetettben dobogón végezni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×