eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A győztes Kalmár Ákos a férfi  1500 méteres gyorsúszás döntője után a Négy Nemzet Úszóversenyen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2020. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kalmár Ákos megverte Rasovszky Kristófot, mégsem indul ellene

Magát is meglepte szenzációs új országos csúccsával Kalmár Ákos, de a Balaton Úszó Klub 20 éves versenyzője az 5 és 10 kilométeren szerzett bajnoki címe ellenére sem számol a hosszabb távokkal.

Fantasztikus idővel nyerte Kalmár Ákos a férfiak 10 kilométeres versenyét a debreceni hosszútávú medencés magyar bajnokságon. A 20 éves úszó januárban csatlakozott Veszprémben Rasovszky Kristófékhoz, és most csaknem hat perccel volt gyorsabb a táv nyílt vízi Európa-bajnokánál, a címvédő, ám ezúttal csupán harmadik helyen célba érő Rasovszkynál.

Kalmár 1:45:36 órás ideje új országos csúcs – a régit Gyurta Gergely tartotta 1:46:57-tel –, bár ezek nem hivatalos rekordok, mivel a táv nem tartozik a hivatalos medencés számok közé. Mint az InfoRádiónak elmondta, magát is meglepte az óriási országos csúccsal, különösen a rekorddöntés mértéke miatt.

"Mielőtt indultunk az országos bajnokságra, számolgattuk Kristóffal, hogy az országos csúcshoz milyen részidők kellenek, és akkor nem nagyon hittem el, hogy meg lehet valósítani. Amikor úsztam, akkor már éreztem, hogy ez a csúcs körül lehet, és végül sokkal jobbat úsztam, mint számoltuk" – mondta a bajai származású úszó, aki immár a Balaton Úszó Klub versenyzője.

Másnap öt kilométeren is győzni tudott, de mint fogalmazott, az teljesen más úszás volt, túl korán volt a rajt, és nem esett olyan jól neki, mint a 10 kilométer. "Elfáradtam, a technikám sem volt jó, de

végigúsztuk, és versenyeztünk egy jót"

– összegzett Kalmár Ákos, és hozzátette, hiányzott már neki a versenyzés, az augusztus vége óta tartó felkészülésnek jó állomása volt az ob.

A hosszú távú sikerek ellenére a fiatal úszó nem tervez ezekkel a távokkal. "Nem számolok a nyílt vízi versenyekkel, inkább fókuszálnék a medencében a 800 és az 1500 méterre" – mondta a friss magyar bajnok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×