eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Gerard Piqué, a Barcelona (j) és Tokmac Nguen, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkőzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2020. október 20-án.
Nyitókép: Tokmac Nguen sokszor átjátszotta a végül kiállított Gerard Piquét – MTI/AP/Joan Monfort

Még pluszban is zárhat a járvány tépázta sportfogadás

A BL-döntőt is felülmúlta idén a Barcelona–Ferencváros mérkőzés iránti fogadói érdeklődés, Lionel Messi gólját szinte minden tippelő megérezte.

Tavaly Szerencsejáték Zrt. 542 milliárd forintos nettó árbevételének a 47 százalékát, több mint 250 milliárd forintot hozott a sportfogadás, és Horváth Zoltán sportfogadási vezető szerint ez a mutató 1-2 százalékponttal akár az idén is feljebb kúszhat. Sok múlik azonban a számsorsjátékok és a sorsjegyek értékesítésén, hiszen például az ötös lottó főnyereményének halmozódása a többi üzletág súlyát is befolyásolhatja – írta a Világgazdaság. A sportvilág újraindulásával a kétharmad-egyharmados megoszlás a jellemző a hagyományos Tippmix javára, de az online TippmixPróban rejlő növekedési potenciál változatlanul megvan.

A társaság átlagosan 5 százalékponttal emelte meg az idén a TippmixPrón elérhető oddsokat, ezáltal az egy mérkőzésre beérkező százegységnyi tétre eső nyeremény-visszafizetési arány 90-ről 95-re nőtt. Horváth Zoltán hangsúlyozta, hogy az eddiginél magasabb, számos esetben piacvezető nyereményszorzókkal egyrészt a negatív járványhatások dacára elérnék a tavalyi bázisidőszak magas értékesítési adatait, másrészt azokat a játékosokat is megnyernék maguknak, akik eddig a hazai engedéllyel nem rendelkező, külföldi tulajdonú fogadási portálokat részesítették előnyben.

Felfut az e-sport-fogadás is: a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási üzletágának egyre meghatározóbb lába ez, és középtávon azt várják tőle, hogy a szegmens forgalmának akár a 10 százalékát, azaz éves szinten mintegy 25 milliárd forintot hozzon. Horváth Zoltán elmondta:

két hónappal a bevezetés után már 6-7 százalékon áll az e-sport, és volt olyan hét, amikor a harmadik helyet kaparintotta meg sportági bontásban, a jégkorongot és a teniszt is megelőzve.

A meglévő játékosok közül sokan kiegészítő termékként tekintenek az e-sportra, amely a fogadók körének bővítésére is alkalmas, elvégre az eNET kutatásai szerint 3,6 millióan követik nyomon, a játékosbázis pedig 540 ezer főre tehető.

A BL-döntőt is felülmúlta a Barcelona–FTC

Több mint egymillió fogadás érkezett a Tippmixen és a TippmixPrón a Barcelona–Ferencváros 5-1 (2-0) Bajnokok Ligája-csoportkörös találkozóra, ezzel a párosítás az augusztusi Bayern München–PSG BL-döntőt, illetve a szeptemberi Bayern–Sevilla európai Szuperkupa-találkozót is felülmúlta – közölte a Világgazdasággal a Szerencsejáték Zrt. Csaknem kétezer tipp érkezett be a „Lionel Messi szerez gólt?” fogadási lehetőségre 98 százalékos találati arány mellett, míg Ansu Fati esetében ez az opció több mint 2400 helyes tippet jelentett kétszeres nyereményszorzó mellett.

Érdekesség, hogy csaknem tízezren érezték meg, hogy több mint 5,5 gól születik, ez a találat 4,55-szoros pénzt fizetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×