eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Josep Maria Bartomeu klubelnök a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetőedzőjének, Ronald Koemannak a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Bartomeu ragaszkodik a hatalomhoz

A Barcelona levelet küldött Pere Aragonesnak, a katalán kormány megbízott elnökének, amelyben arra kérte őt, hogy függessze fel a bizalmatlansági szavazást Josep Maria Bartomeu és a Barcelona elnöksége ellen. Ez a legújabb fejezet abban a hosszú történetben, amelyben Bartomeu elhatározta, hogy továbbra is hatalmon marad.

A katalán sajtó kiderítette, hogy Bartomeuék levelet küldtek Pere Aragonesnek. Sürget az idő, korábban november 1-jét és 2-át határozták meg a bizalmatlansági szavazás időpontjaként, ennek a katalán kormány zöld jelzést adott, feltéve, hogy a szavazás a szükséges egészségügyi protokollok betartása mellett véghez vihető.

A klub, az FC Barcelona erre hivatkozva haladékot kért, mondván további 15 napra szükség van az előkészületekhez. Egyetlen szavazási pontot jelölt meg – a Camp Nout –, amely az egészségügyi minisztérium szerint nem elégséges, ott a szavazás megvalósíthatatlan a koronavírus-járvány jelenlegi állapotában.

Ma, a Barcelona igazgatósági ülése előtt a klub a szavazás felfüggesztésére kérte Pere Aragonest. A bizalmatlansági szavazást sürgető szövetség ugyanakkor már a múlt héten jogi lépésekkel fenyegetőzött arra az esetre, ha nem tűzik ki a szavazás időpontját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×