eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Több mint két hónap után nyert újra bajnokit a DVTK

A forduló előtt még sereghajtó Diósgyőri VTK 3-0-ra legyőzte a második félidő nagyobb részében emberhátrányban futballozó vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Alig több mint negyedóra után kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes Drazic vezetésével. A szerb légiós az ötödik percben remek egyéni megmozdulása végén lőtt a kapuba, bő 10 perc múlva pedig büntetőt harcolt ki, melyet Ivanovski értékesített. A hátrányban futballozó vendégek kissé feszülten folytatták a küzdelmet, de azért előttük is adódott gólszerzési lehetőség. A szünethez közeledve egy védelmi hibát kihasználva viszont a DVTK szerzett újabb gólt, ezzel gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte az összecsapást.

Fordulás után hamar végleg megpecsételődött a Puskás Akadémia sorsa, Spandler ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a vendégek emberhátrányba is kerültek. A folytatásban változatlanul a Diósgyőr volt az aktívabb, de a hazaiak a magabiztos előny tudatában már nem erőltették túlzottan a támadásokat, a lefújásig megőrizték háromgólos előnyüket, és összességében megérdemelten győztek.

A DVTK ezt megelőzően sorozatban öt NB I-es meccset vívott meg nyeretlenül, a legutóbbi négyet kivétel nélkül elveszítette. A miskolci együttesnek utoljára még az első fordulóban, augusztus 16-án sikerült bajnokin győznie.

A Puskás Akadémia megszakítás nélkül harmadszor kapott ki az NB I-ben, idegenben az eddigi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×