eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: pixabay

Már gyógyul a legenda, akiről tizenegyest neveztek el

Antonin Panenka nem koronavírusos, de tudőgyulladása lett.

Elhagyhatta a kórházat és hazatérhetett Antonín Panenka korábbi csehszlovák válogatott labdarúgó, aki az elmúlt napokban orvosi kezelésre szorult.

A 71 éves Panenka jelenleg elnöki tisztséget tölt be egykori klubjánál, a Bohemians 1905-nél. Az egyesület szerdán azt közölte, hogy Panenka koronavírustesztje negatív lett, és bár még mindig tüdőgyulladása van, már elhagyhatta a kórházat. A tájékoztatás szerint egyhetes egészségi problémákat követően a klubelnök, egyben sportági legenda ismét otthon lehet családtagjai körében.

Panenkát az elmúlt napokban légzési nehézségei miatt a benesovi kórház intenzív osztályán is kezelték, majd miután jobban lett, átszállították egy prágai létesítménybe.

Az 1976-os Európa-bajnokság belgrádi döntőjében 2-2-es eredménnyel zárult a rendes játékidő Csehszlovákia és a címvédő NSZK csapatai között, és miután a hosszabbításban nem született gól, az elsőségről - a sportág történetében első alkalommal - tizenegyespárbaj döntött. A negyedik párban a német Uli Hoeness hibázott, így a csehszlovákok ötödik lövése dönthetett, ezt rúgta Panenka. A középpályás nekifutott, alápörgetett a labdának, amely lassan, ívesen az elvetődő német Sepp Maier kapus mellett a háló közepébe hullott. Az így értékesített büntetőket azóta Panenka-tizenegyesnek nevezik.

A legendás lövés óta számos labdarúgó próbálkozott ilyennel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×