eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Eldőlt: elmarad az esti olasz szuperrangadó

Szombat este az olasz liga még olyan tartalmú közleményt jelentetett meg, amely szerint a Napoli részére ki nem állásnak minősül, ha nem áll ki a Juventus elleni rangadóra. Ám a déli csapat nem utazott el Torinóba, így biztosan elmarad a mérkőzés.

A Napoli szombaton hivatalosan kérte a ma esti Serie A összecsapás elhalasztását, a klub ügyvédje azt állítja, hogy a csapat nem utazhat Torinóba, mert azzal megsértené a jogszabályokat.

Mattia Grassani a La Gazzetta dello Sportnak elmondta: „Mind a helyi egészségügyi hatóságna, mind pedig Campania tartománynak számos olyan dokumentuma és közleménye van, amely arra szorítja játékosainkat, hogy ne hagyják el otthonukat. Tájékoztattuk a Serie A-t, a a labdarúgó-szövetséget és a Juventust arról, hogy a csapat nem tud elindulni Torinóba, különben megsértjük a törvényt."

Több olasz lap is beszámolt arról, hogy a Napoli hivatalosan kérte a ma esti mérkőzés elhalasztását egy e-mailen keresztül, amelyet Aurelio De Laurentiis klubelnök küldött: "Nyilvánvalónak tűnik, hogy a csapat nem indulhat el Torinóba" - olvasható az e-mailben.

„A Torinóba repülés azt jelentené, hogy a Napoli megsérti a helyi egészségügyi hatóság határozatát és jogi következményekkel kellene szembenéznie. Ezen okokból arra kérjük a a ligát, hogy halassza el a mérkőzést egy másik időpontra, rajtunk kívül álló okból. "

A nápolyiak azért nem utaznak el Torinóba, mert a helyi egészségügyi hatóságok utasítására karanténba került az egész csapat, mivel két játékosa - Piotr Zielinski és Eljif Elmas -, valamint egy munkatársa megfertőződött a koronavírussal a Genoa elleni mérkőzés után.

Szombaton a - Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő - Juventus is bejelentette, hogy két koronavírusos megbetegedést regisztráltak a klubnál, de mivel a fertőzött személyek nem játékosok, és nem is a szakmai vagy az orvosi stáb tagjai, jelezték, hogy készen állnak a pályára lépésre vasárnap este.

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Juventus láthatóan nem szándékozik elfogadni a halasztást, és azt szeretné, ha a nápolyiak is pályára lépnének, ellenkező esetben a torinóiak 3-0-s gólkülönbséggel megkapják a győzelemért járó három pontot.

A Napolinál a Serie A-nak arra a szabályára hivatkoznak, amely kimondja, hogy a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól.

A Liga továbbra is tartja magát ahhoz, hogy amennyiben a Napoli nem jelenik meg a mérkőzésen, elveszti a három pontot.

Szombaton a Genoa-Torino FC mérkőzés is elmaradt az olasz élvonal harmadik fordulójában.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×