eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Mick Schumacher német Forma-2-es autóversenyző, Michael Schumacher egykori hétszeres Forma-1-es világbajnok fia (b) látogatást tesz a Ferrari csapatnál a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Toszkán Nagydíja előtt a Mugelló versenypályáján 2020. szeptember 13-án.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters/Jennifer Lorenzini

Itt a bejelentés: Schumacher hazai közönség előtt vezethet a Forma-1-ben

Az Alfa Romeo hivatalosan megerősítette, hogy a soron következő Eifel Nagydíj első szabadedzésén Mick Schumacher autóba ülhet a Nürburgringen.

A tavalyi, bahreini tesztnapok és bemutatókörök után éles tesztlehetőséget kap a Forma–1-ben Mick Schumacher, a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia. A Ferrari tehetségkutató programjának tagja vezeti az idei F2-es pontversenyt, és riválisához, Callum Ilotthoz hasonlóan szerepet kap az Eifel Nagydíj pénteki első szabadedzésén is – írja a gphirek.hu.

Schumacher ismét az Alfa Romeo Racing színeiben gyakorolhat, az istállót az a Sauber működteti, ahol az F1-es bemutatkozása előtt édesapja is versenyzett a Mercedes sportautó-programjában. A szintén Ferrari-támogatott Ilott a Haas vendégszeretetét élvezi majd a Nürburgringen.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy megkapom ezt a lehetőséget a szabadedzésen. A tény, hogy az első F1-es részvételem hazai közönség előtt, a Nürburgringen lesz, még különlegesebbé teszi ezt a pillanatot. A következő tíz napot felkészüléssel töltöm, hogy a lehető legjobb munkát végezhessem, és értékes adatokat gyűjthessek a csapat számára" – idézi a 21 éves versenyző közleményét az nso.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
×
×
×
×