eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

A koronavírus „lecseréltette” a teljes cseh futballválogatottat

Szinte biztosan mégis le tudják játszani a labdarúgó Nemzetek Ligájában a ma esti Csehország–Skócia mérkőzést, Olomoucban. Példátlan előzmények után.

A csehek pénteken 3-1-re verték a szlovákokat annak ellenére, hogy a vírus már felütötte a fejét a nemzeti együttesnél: a stáb két tagjánál diagnosztizálták a betegséget, az egyiküknél órákkal a pozsonyi találkozó előtt.

A keret akkori tagjai Jaroslav Šilhavý szövetségi kapitánnyal a meccset követően karanténba kerültek. Akkor úgy festett, a cseh válogatott nem tud kiállni a mérkőzésre. Az UEFA azonban a rendkívüli helyzetre tekintettel hozzájárult ahhoz, hogy a vendéglátók teljesen új keretet nevezzenek a skótok elleni találkozóra.

Csak hazai klubban játszók kerültek az új névsorba – a szlovákok ellen 12 légiós szerepelt a keretben –, a legismertebb Roman Hubník, a Sigma Olomouc csapatkapitánya, aki korábban lemondta már a válogatottságot. Ő a csapat legtapasztaltabb tagja, részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon is.

A többiek közül mindössze egy játékos, a csatár Stanislav Tecl szerepel korábban a válogatottban, illetve Václav Jamelka korábban volt már kerettag, de nem játszott. Így minimum kilenc újoncot avat majd a megbízott szövetségi kapitány, David Holoubek, aki egyébként az U18-as válogatott edzője.

Mindazonáltal ilyen fiatal játékos csak kettő akad a kiválasztottak között, Jáchym Šíp a Sigma Olomoucből és Adam Karabec a Spartából mindössze 17 éves. Utóbbi múlt héten játszott az U21-es válogatottban. Szintén utánpótláskorú még Jakub Markovič, Šimon Gabriel, Tomáš Solil, Antonín Růsek .

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×