eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lautaro Martínez, az Internazionale játékosa, miután megszerezte csapata első gólját a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében Düsseldorfban 2020. augusztus 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Sascha Steinbach

Kiütéssel nyerve jutott az Inter az Európa-liga döntőjébe

Óriási különbség volt a két csapat között, a minden faktort tekintve sokkal jobb Inter 5-0-ra kiütötte a Sahtart a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében. Antonio Conte együttese csatlakozik a döntőre a Sevillához.

Élő tudósításunkat a cikk második felében olvashatja vissza.

A zárt kapus összecsapás első félidejében a Sahtar bizonyult aktívabbnak, de az olaszok voltak veszélyesebbek a kapura, és az argentin Lautaro Martínez 19. percben szerzett találatával vezetéshez jutottak. A szünetig a mezőnyfölényben játszó ukránok két próbálkozásából egy sem találta el a kaput.

A második félidőben is támadólag lépett fel a hátrányban lévő Sahtar, de a zártan védekező és veszélyesen kontrázó milánóiak szereztek újabb gólt - Danilo D'Ambrosio a 64. percben volt eredményes -, majd a folytatásban padlóra küldték az összezuhant ukránokat. Martínez a második gólját is megszerezte, zárásként pedig Romelu Lukaku is duplázott.

Az Inter ötödször jutott a második számú európai kupasorozat döntőjébe, amit eddig háromszor (1991, 1994, 1998) tudott megnyerni, míg egy alkalommal (1997) kikapott.

A kupasorozatban ötszörös (2006, 2007, 2014, 2015, 2016) győztes Sevilla vasárnap a Manchester United ellen nyert 2-1-re Kölnben, ahol a pénteki döntőt is rendezik.

Eredmény

Internazionale (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 5-0 (1-0)

gólszerzők: L. Martínez (19., 74.), D'Ambrosio (64.), Lukaku (78., 84.)

vasárnap játszották:

Sevilla (spanyol)-Manchester United (angol) 2-1 (1-1)

g.: Suso (26.), de Jong (78.), illetve Bruno Fernandes (9., tizenegyesből)

Élő tudósításunk

Az összeállítások. Internazionale: Handanovic – Godin, De Vrij, Bastoni, D'Ambrosio – Barella, Brozovic, Gagliardini, Young – Lukaku, Lautaro. Sahtar Donyeck: Pjatov – Krivcov, Hocsolava, Sztyepanenko, Taison, Marcos, Moraes, Marlos, Patrick, Matvijenko, Dodo.

A labda nem bírta a„feszültséget”. Kidurrant, újat kellett hozni.

Elment tíz perc, eddig nem ez az augusztus leglüktetőbb meccse.

Vezet az Inter, Lautaro Martínez a gólszerző. A mérkőzés első kapura menő kísérlete volt.Barella labdáját fejelte a hálóba.

Kimaradt egy Inter-helyzet, Lukaku és Lautaro (Martínez) is elvétette a labdát. L&L.

Az ukrán csapat 65 százalékbvan birtokolja a labdát, miközben az Inter uralja a játékot. Fura kettősség.

Az olaszok nem siettetnek semmit, s a legcsekélyebb kockázatot sem vállalják. Nem akarnak szépen játszani, a cél, hogy döntőbe jussanak.

Az első félidőben összesen két lövés találta el a kaput. Az egyikből gól lett.

A második félidő első helyzete is Lautaro Martínezé volt, Pjatov látványosan védett.

Diego Godin és Junior Moraes majdnem egymásnak esett. Szymon Marciniak, a lengyel bíró higgadt maradt.

A 64. percben az Inter növelte előnyét, a játék eddigi képe alapján valószínű, hogy eldőlt a mérkőzés. Danilo D'Ambrosio, aki az utóbbi időben kifejezetten gólerősen játszik, újabb fontos találatot szerzett. Ezúttal fejjel. Internazionale–Sahtar 2-0.

Elképesztő a szabálytalanságok aránya. Inter 17, Sahtar 3.

Romelu Lukaku ziccert hagyott ki. Azért küzd a csapat sikere mellett, hogy sorozatban a tizedik Európa-liga-meccsén is szerezzen gólt.

Tényleg eldőlt a mérkőzés. A mezőny legjobbja, Lautaro Martínez szép gólt csavart, 3-0.

Megvan Lukaku sorozatban tizedik olyan Európa-liga-meccse, amelyen gólt szerzett. A Sahtar egyszerűen szétesett az elődöntőre, 4-0.

Ha egy üzlet beindul… Lukaku szerzett még egy gólt, elképesztő, ötgólos a különbség. Pedig a Sahtar közel kétszer annyit birtokolja a labdát, mint az Inter

Conte már a döntőre spórol, Lautaro Martínez után Romelu Lukakut is lecserélte. Az argentin és a belga döntetlenre végzett. Két-két gól, egy-egy gólpassz.

Vége: 5-0-ra nyert az Inter.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×