eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Világsztár jön a Gyulai Memorial versenyre

Noah Lyles 200-as specialista, de 100-on is világbajnok az amerikai váltóval.

A kétszeres világbajnok amerikai sprinter, Noah Lyles is indul 100 méteren a szerdai Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon Székesfehérváron.

Az esemény honlapjának tájékoztatása szerint Lyles - aki tavaly, Dohában 200 m-en és a 4x100 m-es váltó tagjaként lett vb-aranyérmes - az aktuális, az összes versenyszámot egyesítő abszolút világranglista második helyén áll. A 100 m-es távon rajthoz áll Székesfehérváron a Katarban vb-győztes amerikai váltó másik tagja, Michael Rodgers is, aki a moszkvai és a londoni vb-n második lett a váltóval.

A 200 m mellett 100 méteren is elindul az aktuális világranglista harmadik helyén álló, vb-4. és olimpiai ötödik Akani Simbine. A dél-afrikai sprinter már kétszer nyert az Atlétikai Magyar Nagydíjon, és 100 méteres egyéni csúcsát éppen a Gyulai István Memorialon futotta 2016-ban.

A vb-győztesek közé tartozik még Adam Gemili is, aki 2017-ben Londonban volt tagja a 4x100 m-en győztes brit váltónak, illetve van négy Európa-bajnoki címe.

A 400 m-es távon várható az U20-as világbajnok Josephus Lyles indulása, Noah Lyles öccse szerzett már ezüst- és bronzérmet az U18-as vb-n.

Férfi diszkoszvetésben rajthoz áll a svéd Daniel Stahl, aki 55 hete vezeti a világranglistát. Minden idők negyedik legjobb diszkoszvetője 2019-ben vb-címet nyert Dohában, győzött a Gyémánt Liga döntőjében és az Atlétikai Magyar Nagydíjon. A székesfehérvári mezőnyben ott lesz többek között a világranglista ötödik helyén álló, 2017-ben világ-, 2018-ban Európa-bajnok litván Andrius Gudzius, valamint a világranglistán hatodik, 2015-ben, Pekingben vb-aranyérmes, kétszeres Eb-győztes lengyel Piotr Malachowski.

A nőknél 200 m-en Székesfehérvárra tart a kétszeres világbajnok (2015, 2017), olimpiai ezüstérmes (2016), világranglista harmadik holland Dafne Schippers, a kétszeres vb-ezüstérmes elefántcsontparti Marie-Josee Ta Lou, a szintén vb-2. svájci Mujinga Kambundji, illetve a szabadtéren és fedett pályán egyaránt Európa-bajnok bolgár Ivet Lalova-Collio.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×