eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
LEIPZIG, GERMANY - SEPTEMBER 14: Goalkeeper Peter Gulacsi of Leipzig throws the ball during the Bundesliga match between RB Leipzig and FC Bayern MĂźnchen at Red Bull Arena on September 14, 2019 in Leipzermanh. (Photo boto by Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)
Nyitókép: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Gulácsi bravúrja: ilyen még nem volt, magyar futballista jutott a BL-elődöntőbe

Az RB Leipzig 2-1-re legyőzte az Atlético Madridot, s ezzel bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Kedden a PSG lesz az ellenfele.

Az Atlético Madrid és az RB Leipzig játssza a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020-as nyolcaddöntőjének második mérkőzését. A győztes kedden qa PSG-vel mérkőzhet.

A két összeállítás. RB Leipzig: Gulácsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Laimer, Sabitzer, Kampl, Angelino – Nkunku, Dani Olmo - Poulsen. Willi Orbán a cserék között. Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Szavics, Gimenez, Renan Lodi - Koke, Herrera, Saul Niguez, Carrasco - Llorente, Diego Costa

A 4. percben Halstenberg közelről nagyon a kapu fölé lőtt.

Lodi elfutása után a nagy lendülettel érkező Carrasco a rövid sarkot vette célba, Gulácsi vetődve védett.

A 15. percben a magyar kapuis vétlenül bár, de megrúgta Saúl Niguez lábát az öt és feles táján. Szerencséje volt, hogy elmaradt a büntető.

A lipcseiek lényegesen többet birtokolják a labdát, de nem veszélyesek kapura. Oblaknak még egyetlen kapura menő labdát sem kellett hárítania.

A 44. percben Upamecano fejéről a kapura tartott a labda, Oblak könnyen fogta.

Az RB Leipzig az első veszélyes akciójából gólt szerzett. Sabitzer beadását a németek spanyolja, Dani Olmo nyolc méterről a kapuba fejelte. Az 61. percben 1-0-ra vezet az RB Leipzig az Atlético ellen.

Llorente elől védett Gulácsi, Upamecano gyenge lövését hárította Oblak.

Diego Simeone a helyzetre reagálva cserélt, a középpályás Héctor Herrera helyett Joao Felix került pályára.

Renan Lodi betört a tizenhatoson belülre, Upamecano közelében elesett – majd kapott egy sárga lapot műesésért.

Laimer jó helyzetben emelt, ahelyett, hogy lőtt volna.

Klostermann szabálytalanul szerelte a büntetőterületen belül Joao Felixet. Tizenegyes. Maga az ifjú portugál lőtte a büntetőt, kitűnően. Bár Gulácsi jó irányba repült, nem érhette el a labdát. RB Leipzig–Atlético 1-1.

Diego Costa lement, Morata beállt. Cseréltek közben a lipcseiek is, de vitathatatlan, hogy a spanyoloknak minőségibb cseréi vannak.

Sabitzer húsz méterről, fordulásból fölé lőtt.

Carrasco lövése szögletre pattant.

A 82. percben Patrick Schick is beállt, némi meglepetésre Dani Olmo helyére.Haidara Nkunkut váltotta.

A 88. percben egy kitűnő táűmadás végén Adams 17 méteres lövése a blokkolni próbáló Szavics lábáról saját kapujába pattant. Az RB Leipzig 2-1-re vezet.

A 98. percben fújta le a játékvezető a mérkőzést, az RB Leipzig meglepetésre nyert, s elődöntős, kedden a PSG-vel játszik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×