eur:
393.09
usd:
367.15
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Fehérvári szurkolók a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében, a MOL Fehérvár FC - ZTE FC visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2020. március 11-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Kupán még lehettek szurkolók, de jönnek az üres csarnokok

Több magyarországi nemzetközi sporteseményt is elhalasztanak, a női kézilabdázók olimpiai selejtezője pedig zárt kapus lesz.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportállamtitkársága csütörtökön délután tájékoztatja a sportszövetségeket a vészhelyzet sportrendezvényeket érintő legfontosabb szabályairól – derült ki a Magyar Úszó Szövetség közleményéből. Az úszók országos bajnoksága két hét múlva kezdődne, ezt érinti a szerdán kihirdetett veszélyhelyzet.

Az már biztos, hogy elhalasztják a budapesti Fed Kupa-döntőt,

erről a Nemzetközi Tenisz Szövetség döntött. A tornát április 14. és 19. között tartották volna.

A közlés szerint a szervezet felveszi a kapcsolatot azokkal a szurkolókkal, akik már megvették a jegyüket a budapesti döntőre. "Az ITF elkötelezett abban, hogy még 2020-ban megrendezésre kerüljön a Fed Kupa-döntő és folyamatos kapcsolatban áll minden kulcsfontosságú érintett féllel - beleértve a magyar kormányt, a Magyar Tenisz Szövetséget, valamint a női versenyeket szervező WTA-t - annak érdekében, hogy egy mindenki számára megfelelő új időpontot találjanak" - fogalmaz a közlemény.

Elhalasztják a budapesti európai olimpiai kvalifikációs birkózóversenyt, melyet a BOK Csarnokban jövő csütörtök és vasárnap között rendeztek volna. A Magyar Birkózó Szvetség közleménye kitér rá, hogy miután a kormány a koronavírus-járvány miatt szerdán betiltotta a 100 főnél nagyobb, beltéri lebonyolítású rendezvényeket "az MBSZ illetékesei, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, konzultáltak a nemzetközi szövetség (UWW) szerb elnökével, Nenad Laloviccsal, s végül közösen a halasztás mellett döntöttek".

"Az MBSZ kifejezte szándékát a rangos viadal későbbi, április-májusi megrendezésre, természetesen a járványhelyzet aktuális ismeretében, s értesítette az érintett országok szövetségeit" - olvasható a tájékoztatásban.

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) nem rendezi meg jövő héten a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupát. Az erről szóló értesítést a hazai szövetség elküldte a Nemzetközi Vívó Szövetségnek (FIE).

A budapesti egyéni és csapat világkupa a versenynaptárban jövő héten péntektől vasárnapig szerepelt, ez lett volna a szakágban az utolsó olimpiai kvalifikációs verseny. A magyar válogatott már korábban kiharcolta a tokiói részvétel jogát.

Zárt kapuk mögött

A szerdai négy labdarúgó Magyar Kupa-negyeddöntőt nézők előtt rendezték meg. Az MLSZ teljes mértékben a rendező klubok döntésére bízta a rendezés körülményeit. Csütörtöktől kezdve viszont minden magyarországi futballmérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni. Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője jelentette be, hogy az első osztályú mérkőzésekről továbbra is lesznek televíziós közvetítések, a klubok stábtagjain kívül viszont senki sem tartózkodhat a stadionokban. Mindez az illetékes hatóság döntésének visszavonásáig érvényes.

Zárt kapus a mai Alba Fehérvár-Körmend meccs a kosárlabda-bajnokságban, és csütörtöktől valamennyi találkozó az lesz. A szintén szerdai Szeged-FTC férfi kézilabda Magyar Kupa-meccset is szurkolók nélkül tartják. A Veszprém, a Szeged és a Győr kézilabda BL-meccseire sem árulnak jegyet.

A Magyar Vizilabda Szövetség Ügyvezetői Testülete a következő intézkedések megtétele mellett döntött:

  • Valamennyi felnőtt és utánpótlás, országos és regionális bajnoki mérkőzése zárt kapus megrendezését rendeli el.
  • A mérkőzést megelőző bemelegítés előtt a pálya választó félnek kötelessége a részéről biztosított egészségügyi szakember által valamennyi sportoló és közreműködő testhőmérsékletének mérése. Ennek kötelező dokumentálása az ellenőri jelentésben kell, hogy megtörténjen, amit az ellenőrnek, az edzőknek és az egészségügyi szakembernek el kell látni aláírásával. Pozitív eredmény esetén a mérkőzés nem tartható meg.
  • Külföldi ellenfelek, edzéspartnerek fogadása NNK által kockázatosként regisztrált országból ellenjavalt.

Nézők nélkül a kézisek

Az eredeti időpontban, március 20-22. között Győrött zárt kapuk mögött tartják a női kézilabda olimpiai selejtezőtornát.

"A mai napon tárgyaltunk a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökével, Dr. Hasszan Musztafával, a Győrben rendezendő olimpiai selejtezőről, tekintettel arra, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatban a magyar kormány az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett – mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Bár a magyar női válogatott és a szurkolók miatt is nagyon szerettük volna, hogy az eredeti terveknek megfelelően, ötezer néző előtt kerüljön sor a kvalifikációs tornára, büszkék voltunk rá, hogy elnyertük a rendezést, de ez most nem valósulhat meg, mert az emberi életnél, az egészségnél és a biztonságnál, nincs fontosabb. A selejtező zárt kapus lesz, de az IHF-fel egyetértésben az eredeti helyszínen és időpontban. Az MKSZ számára a sportággal kapcsolatos kötelezettségein és elhivatottságán túl kiemelt jelentőségű a magyar kézilabdázás valamennyi szereplőjének, valamint a szurkolók egészségének védelme, és elkötelezett a veszélyhelyzeti joggyakorlat és a jogszabályok betartása mellett. Kérünk minden szurkolót, értse meg a döntésünket, és a televízión keresztül kísérje figyelemmel a tornát, szorítson a magyar sikerért!"

A Magyar Röplabda Szövetség úgy határozott, hogy az összes általa szervezett felnőtt és utánpótlás mérkőzést le fogják bonyolítani a következő időszakban, de mindegyiket nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell lejátszani.

Az öttusa-szövetség tájékoztatása szerint a péntekre és szombatra kiírt országos bajnokságot és a jövő heti MK-fordulókat nem rendezik meg.

A judoinfo szakportál közlése alapján a cselgáncs szövetség április végéig tervezett eseményei közül egyre sem kerül sor.

A Magyar Diáksport Szövetség április 15-ig felfüggesztette a diákolimpia rendszerébe tartozó valamennyi verseny megrendezését.

A Magyar Íjász Szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elmarad a teremíjász országos bajnokság, amelyre jövő hétvégén került volna sor Csömörön.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×