eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Péni István aranyérmes puskában

Péni István aranyérmet szerzett a puskások versenyében a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokság szombati napján.Sidi Péter hetedik lett.

A már tavaly olimpiai kvótát szerzett 23 éves klasszis a hatodik helyen jutott be a fináléba, melyet óriási izgalmak után, 250,5 körös teljesítménnyel nyert meg.

Az alapversenyben első és a döntőbe kerüléssel olimpiai kvalifikációt szerzett Sidi Péter 143,4 körrel a hetedik helyen zárta a nyolcas döntőt.

A karrierje első felnőtt Európa-bajnoki címét begyűjtő Péninek ez a második érme Wroclawban, mivel pénteken - az egyéniben szombaton hatodik - Dénes Eszterrel második lett vegyes párosban.

Péni István életem eddigi legnagyobb sikerét érte el.

"Volt egy nehezebb része a finálénak, de mindig tudtam váltani, kijöttem ezekből a kisebb hullámvölgyekből. Eddig is az ötkarikás esélyesek között tartottak számon, de ezzel nem foglalkozom. Már 11 éve úgy készülök, hogy egyszer majd minél jobban szerepeljek egy olimpián. Ugyanazt a munkát fogjuk folytatni edzőmmel, Oroszi Edittel Tokióig, amit eddig is, és meglátjuk, hogy mire lesz elég" - jelentette ki.

Sidi Péter azt hangsúlyozta, hogy az olimpiai kvóta volt a fő cél. Hozzátette most már csak jól fel kell készülni az olimpiára.

"Mivel mindig csak egy picivel maradtam le az ötkarikás kvótáról, ezért nem idegeskedtem, számoltam azzal, hogy előbb-utóbb meglesz."

A magyar küldöttség a vasárnapi zárás előtt két felnőtt és négy junior dobogós helyezéssel áll, a hat éremből négy a legfényesebb. A juniorok három arany- és egy bronzéremmel zártak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×