eur:
385.44
usd:
354.92
bux:
67983.6
2024. május 21. kedd Konstantin

Érmekért és kvótáért utaznak az Eb-re a sportlövők

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége elfogadta Győrik Csaba szövetségi kapitány előterjesztését a február 25-én rajtoló olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságra utazó csapatról, mely 27 fővel szerepel a lengyel városban.

A kontinensviadalra három válogatóversenyen lehetett kivívni a szereplést. A névsor egyetlen nagy hiányzója az olimpiai hatodik, 25 méteren Eb-győztes Csonka Zsófia, aki csak ötödik lett a női pisztolyosok összevetésében.

A keretben ott van mindhárom tokiói kvótás, a pisztolyos Major Veronika, illetve a puskás Mészáros Eszter és Péni István. Mészáros ugyanakkor a juniorok között indul majd.

Győrik Csaba közölte, 5-7 érem, köztük egy arany és egy olimpiai kvóta megszerzése a célkitűzés.

"Természetesen nem fogok bánkódni, ha ennél több magyar sportlövő is kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, hiszen eddig három versenyzőnk harcolta ki az indulás jogát. Fábián Sára és Klenczner Márton fiatal kora ellenére azért került be a felnőtt csapatba, mert olyan szintű eredményre képesek, amivel a felnőttek között is a döntőbe kerülhetnek. A futócéllövő férfiaknál bár a válogatókon Sike József volt a legjobb, nem kívánt indulni, mert az eredményei saját elvárásának nem feleltek meg" - jelentette ki a kapitány.

Az egyéni olimpiai számokban, azaz férfi, női puskában és pisztolyban egyaránt két-két tokiói helyet osztanak ki.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra mérséklődött az irányadó ráta. A döntés mögötti megfontolásokról és a kilátásokról Virág Barnabás MNB-alelnök beszélt. A jegybank kommunikációja nem sokat változott április óta, továbbra is a nagy óvatosságot hangsúlyozza, amivel próbálja elvenni a viszonylag lendületes kamatvágások élét. Virág Barnabás a második félévre vonatkozóan igen óvatosan fogalmazott, csupán azt hangsúlyozta, hogy "nincs hová sietnünk", vagyis a második félév várhatóan jóval kisebb lazító lépésekez hoz majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×