eur:
393.77
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Puskás Aréna / Orban Domonkos | #odpictures

Vége, nincs több jegy a magyar-uruguayi stadionavatóra

67 ezren buzdíthatják a magyar labdarúgó-válogatottat - vagy épp Uruguayt - az új Puskás Aréna megnyitóján.

Sokan szegényebbek lesznek egy álommal, hogy az új Puskás Aréna megnyitóján a lelátón ülhetnek majd, mivel a november 15-ei Magyarország-Uruguay mérkőzésre a reggel 10 órakor kezdődött második jegyértékesítési szakaszban azonnal elfogytak a jegyek - közölte Twitter-oldalán az MLSZ. Az első körben egyetlen nap alatt elment 25 ezer belépő, hétfőn délelőtt pedig az vált biztossá, hogy 67 ezer szurkoló, vagyis telt ház előtt nyithatják meg Magyarország legnagyobb stadionját a régi Népstadion - későbbi nevén Puskás Ferenc Stadion - helyén.

A mérkőzés egyébként a Magic Magyar, vagyis Gera Zoltán búcsúmérkőzése is lesz a válogatottól. A találkozó a felkészülést is szolgálja a november 19-ei, walesi sorsdöntő Eb-selejtezőre. A Magyarország-Uruguay találkozót a közel 68 ezres Puskás Arénában november 15-én 19 órakor rendezik, a kapukat három órával korábban nyitják.

A várható végleges nézőszámnál magasabb 33 évvel ezelőtt volt a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésén: az 1986-os világbajnokságra készülő együttes Brazília felett aratott 3-0-s diadalát 70 ezernél is többen látták a Népstadionban. Az abszolút rekord 1955-ből datálódik, amikor 104 ezren szurkolták végig az Ausztria elleni 6-1-es győzelmet szintén a Népstadionban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×