eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Újabb eltiltások a doppingdoktoros ügyben

Egy visszavonult és egy aktív szlovén kerékpárost két évre eltiltott a sportág nemzetközi szövetsége (UCI), miután bebizonyosodott, hogy kapcsolatban álltak a február végi északisí-világbajnokságon kirobbant doppingbotrány központi figurájának tartott német orvossal.

Az UCI szerdai bejelentése szerint Borut Bozic és Kristijan Koren azon vizsgálat után kapott büntetést, amelyet osztrák hatóságoktól kapott információk alapján folytattak le. Mindkettejüket előzetesen eltiltották már a májusi Giro d'Italia alatt: a 32 éves Koren a Bahrain-Merida színeiben szerepelt az olasz körversenyen, míg a 39 esztendős Bozic a közel-keleti csapat sportigazgatója volt.

Az UCI közleménye alapján

Koren doppingvétsége 2011-2012-re datálható, míg Bozicé 2012-re.

A seefeldi északisí-vb-n végrehajtott doppingrazzia során február végén öt sífutót vettek őrizetbe, majd március 20-án a müncheni ügyészség közölte, hogy nyolc nemzet 21 sportolóját - öt különböző sportágból - gyanúsítják vérdoppingolással, s ők valamennyien kapcsolatban álltak az ügy központi figurájának tartott Mark Schmidt orvossal.

Júniusban két osztrák kerékpáros kapott négyéves eltiltást, amiért részesei voltak a több sportágat érintő nemzetközi vérdopping-ügynek. A 2015-ben visszavonult, a Tour de France-on, a Giro d'Italián és a Vuelta a Espanán is többszörös szakaszgyőztes olasz Alessandro Petacchi augusztus végén kapott kétéves eltiltást, ennek nyomán lemondta szakkommentátori munkáját a Rai közszolgálati csatornánál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×