eur:
394.38
usd:
362.91
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én.MTI/Koszticsák Szilárd
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megy az üzengetés a Fradi és az Espanyol között

Az edzők ki is teregették kártyáikat meg nem is a szerdai sajtótájékoztatón a csütörtöki labdarúgó Európa-liga-csoportmérkőzés előtt.

Szerhij Rebrov vezetőedző azt hangsúlyozta, hogy a Ferencvárosnak saját játékára kell koncentrálnia ahhoz, hogy sikeres lehessen az Espanyol vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének csütörtöki nyitányán.

"Hosszú út vezetett idáig, de

eddigi ellenfeleinkkel nem tudom összehasonlítani mostani riválisunkat, mivel az Espanyollal még nem játszottunk"

- mondta szerdai sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére az ukrán tréner, aki viszont hozzátette, ismerik a barcelonai együttes erősségeit.

Rebrov kifejtette, nem számít, hogy az Espanyol gyengébben kezdte a spanyol bajnokságot, ettől még erős gárda, amely a selejtezőben igazolta, itt a helye a csoportkörben.

"Skvarka nem áll készen a meccsre, még csak most kezdett el edzeni, viszont mindenki más, aki a keretben van, így a válogatottban megsérült Lovencsics Gergő is igen, de a kezdő tizenegyről csak csütörtökön születik döntés" - jelentette ki

Rebrov, aki felidézte kellemes élményeit a katalán fővárosról, ugyanis 22 éve a Dinamo Kijevvel 4-0-ra győzött a Bajnokok Ligájában az FC Barcelona vendégeként, ráadásul azon a találkozón be is talált,

ugyanakkor hangsúlyozta, ezúttal más a feladata.

Rebrov úgy vélte, a megfelelő koncentráció és a magabiztosság lehet a kulcs csapata számára. Hozzáfűzte, utóbbival bajnokként nem lehet gondja főleg, hogy az elmúlt találkozók is jól sikerültek.

"Más lefolyású találkozó lesz, mint amit otthon megszoktunk, de ez egyértelmű az ellenfél erejét tekintve. Eddig is találkoztunk már erős csapatokkal, mint például a Dinamo Zagrebbel, vagy éppen a másik csoportriválisunkkal, a Ludogoreccel. Azt hiszem, nem vallottunk szégyent ellenük sem" - mondta Dibusz Dénes aki kijelentette, ezúttal sem félti az együttest, de felkészült rá, hogy sok dolga lesz.

A spanyol gárda otthonában csütörtökön 21 órától kezdi meg szereplését a Ferencváros az El-csoportkörében, melyben még a bolgár Ludogoreccel és az orosz CSZKA Moszkvával találkozik a négyesében.

Az ellenfél

Az Espanyol 12 év után szerepel ismét egy kontinentális kupasorozat főtábláján, ennek megfelelően ünnepi mérkőzésre készül a Ferencváros ellen az Európa-liga csoportkörének csütörtöki nyitányán.

"Különleges mérkőzés lesz, mert 12 esztendeje nem szerepeltünk európai porondon. Ez egy érzelmes pillanat lesz nekünk és a szurkolóknak is, ennek megfelelően kell teljesíteni majd" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a nyáron kinevezett David Gallego vezetőedző, és bevallása szerint eddigi legfontosabb összecsapása vár rá a barcelonaiak kispadján.

A tréner hozzátette,

három nyeretlen bajnoki találkozó után sokat lendített az együttesén, hogy vasárnap hátrányról fordítva 2-1-re győzött az Eibar vendégeként.

Szerinte magas színvonalon játszott a csapata, de úgy vélte, támadó játékban még fejlődnie kell. Utóbbi kijelentésével arra utalt, hogy a gárda az első három meccsén a La Ligában gólképtelen volt.

"Ismerjük a Ferencvárost, láttuk a selejtezőben. A rivális erejét jól mutatja, hogy tíz nemzet játékosai alkotják a keretét. Védekezésből nagyszerűen váltanak támadásba, illetve nehéz gólt szerezni ellene" - beszélt a magyar bajnokról Gallego, aki a mérkőzés kulcsát abban látja, hogy

támadásban az Espanyol uralja a játékot.

Elárulta, a sorozatterhelés miatt lesznek változások a bajnoki találkozóhoz képest.

"Sok munka árán kijutottunk az európai kupaporondra,

ez lesz az első főtáblás mérkőzés az új stadionban, így gyermeki lelkesedéssel várjuk a találkozót"

- utalt Javi Lopez csapatkapitány arra, hogy egy évtizede adták át a klub 40 500 néző befogadására alkalmas létesítményét, azóta viszont sem a BL-ben, sem az El-ben nem szerepelt az Espanyol.

A 33 esztendős védő, aki tíz éve tagja az Espanyol felnőtt csapatának, kijelentette, éppen ezért nyerniük kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×