eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. A versenyző bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka elárulta, ki miatt kezdett el úszni

Egyelőre még nem sikerült feldolgoznia első világbajnoki aranyérmét, aludnia kell még párat, hogy elhiggye, ez megtörtént vele, fogalmazott Kapás Boglárka a Lokálnak. Az úszónő jövőbeni terveiről is mesélt a napilapnak.

Mint emlékezetes, elképesztő hajrával nyert világbajnoki aranyérmet Kapás Boglárka a kvangdzsui vizes-vb-n, 200 méter pillangón, ahol egyéni csúccsal, 2:06.78 perces idővel csapott célba.

Az újdonsült világbajnok nagyon jól érezte magát Dél-Korában, a három hét azonban kicsit hosszúnak bizonyult, igaz, a világbajnoki cím bearanyozta ezt az időd, fogalmazott a Lokálnak Kapás Boglárka, aki, saját bevallása szerint, a mai napig sem tudta teljes mértékben feldolgozni a történteket. A dobogón is remegő lábakkal állt, és remélte, nem ájul el.

Kapás Boglárka úgy hiszi, sikere titka, hogy ő akarta a legjobban a győzelmet.

Mint elmondta, a tavalyi Eb előtt főként még lélekben, majd idéntől már fizikailag is a pillangó kapta a főszerepet. Jövőre még nagyobb pluszt fog belefektetni a fizikai felkészülésbe, "a motivációval nem lesz gond, ez még sokkal jobb is lehet" – tette hozzá.

A világbajnok úszónőt arról is faggatták, miként vált életévé az úszás, mint mondta, az a tény, hogy az első pillanattól beleszerettem az úszásba, Egerszegi Krisztinának köszönhető. A pihenésről és a nyaralásról annyit árult el, hogy meglátogatja édesapját Erdélyben, elmennek párjával, a szintén kiváló úszó Telegdy Ádámmal a Balatonhoz, és az is a tervek között szerepel, hogy Londonba utaznak vidámparkozni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×